Last news in Fakti

12 Април, 2014 10:37 19 586 14

Защо най-богатите руски министри не харесват Лади?

  • русия-
  • путин-
  • автомобили
Защо най-богатите руски министри не харесват Лади? - 1
Снимка: Kremlin.ru

Руският президент Владимир Путин обича да налага като мода руснаците да си купуват автомобили, слезли от поточните линии на родни автомобилни гиганти. През 2010 година той дори пропътува в Далечния изток стотици километри с Лада Калина.

РБК обаче прави класация какви автомобили притежават най-богатите сред руските министри.

Юрий Трутнев

Вицепремиер

Той е известен като успешен предприемач и добър администратор. Трутнеш отчита семеен доход от 156,5 млн руб. Основна част от него се формират от обявените от политика приходи от 152 млн руб. В семейния гараж са паркирани BMW X6, Nissan Patrol, Mercedes-Benz ML350 и Porsche Cayenne. За зимните месеци политикът ползва лична моторна шейна, а за разходки в природата ATV.

Аркадий Дворкович

Вицепремиер

Отчита семеен доход от 46 млн. руб. като едва 4,2 млн. рубли е неговият личен принос. Той лично няма на свое име автомобил. Съпругата му обаче може да се похвали с Lexus RX330 и Lexus LX570.

Александър Хлопонин

Вицепремиер

Отчита семеен доход от 77,1 млн руб. Самият политик е заработил 66,6 млн.руб. Семейният автопарк се състои от Bentley, Jaguar-Daimler и Mercedes-Benz CL65.

Сергей Шойгу

Министър на отбраната

Обявил е семеен доход от 79 млн руб. като от заплата е получил 10,2 млн руб. Той няма регистрирани на свое име или на съпругата си коли.

Алексей Улюкаев

Министър на икономическото развитие

Неговото семейство е заработило 85,7 млн руб. като 80,4 млн руб. са личен принос на политика. Чиновникът притежава Land Rover, а неговата жена – Lexus RX350.

Михаил Мен

Министър на строителството

И тук съпругата носи повече пари в общия бюджет, който възлиза на 95,3 млн руб. Министърът е декларирал лични приходи от 7,9 млн руб. Жената на министъра обаче притежава и два броя Land Rover.

Владимир Медински

Министър на културата

Бивш PR и специалист по реклама. За миналата година той има общ доход от 97,2 млн. рубли. Самият министър е получил 69 млн. руб. Семейството на Медински може да се похвали с BMW 730Li и BMW X3.

Денис Мантуров

Министър на промишленноста и търговията

Той е обявил семен доход: 109,5 млн руб. като личен доход са 107,1 млн руб. В семейния автопарк на чиновника са Land Rover Range Rover, Porsche 911 и Bentley.

Михаил Абизов

Министър за електронното правителство

Семенен доход: 283,3 млн руб.

Личен доход: 282,9 млн руб.

Водещото бизнес издание оценява състоянието на политика на $1,1 млрд. Влиза в политиката през 2012 г. като съветник на Дмитрий Медведев като президент. Натрупва своето състояние от енергетиката, строителството и пътищата. Той и съпругата му притежават Mercedes-Benz SL55 AMG, два Mercedes-Benz S500, Porsche Cayenne, Porsche Panamera и два Land Rover Range Rover. Абизов е горд собственик на мотоциклети от марките Ducati, BMW и Harley-Davidson. Политикът си пада и по авиацията. Той е горд собственик и на хеликоптер Robinson.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    2 21 Отговор
  • 2 васил димчев

    14 5 Отговор
    Защото най богатите американци се возят в европейски автомобили и само от куртоазия имат по някой хамерикански таралясник в гаража си.

    Коментиран от #4

  • 3 ЛУД ЛЕР

    7 18 Отговор
    тез крадливите б...ци трябва да се возят само в катафалки измислени комунистически келеши
  • 4 Владислав Димитров

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "васил димчев":

    Ти какво искаш да кажеш, че руснаците вземат пример от американците ли ?
  • 5 Vasik Atanasova

    14 4 Отговор
    ЧОВЕК КАТО Е БОГАТ В КАКВОТО ИСКА В ТОВА ЩЕ СЕ ВОЗИ
  • 6 Бай Иван

    4 16 Отговор
    Че кой пък ги харесва тези Лади?
  • 7 georgi genchev

    2 11 Отговор
    Analog na Bylgaria,...samo che tam parite sa v pyti poveche......Okradaha Ruskia narod i prodylgavat da go kradyt......
  • 8 Бай Иван

    5 13 Отговор
    Личи си ,че много комуняги има тук.Липсва ли ви миналото а?Да ,но няма да се върне!

    Коментиран от #9

  • 9 васил димчев

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Иван":

    Дали ни липсва миналото ли. На кой не му липсва младостта и щастието.

    Наглостта ти не ти позволява да разбереш защо не те харесват околните.

    Кажи по добре днес на кой му харесва настоящето и това само заради продажници и предатели като теб и превържениците на анадола.

    Коментиран от #10

  • 10 Бай Иван

    3 14 Отговор

    До коментар #9 от "васил димчев":

    Е хайде малко успокой тона де! Младоста и щастието не липсват на тези които са ги оползотворили правилно.А онези които са си го профукали да ходят по 15 часа на ден в завода за да доживеят един ден да се пенсионират на 65 години и си мислят ,че тогава им започва живота а той реално вече свършва..... на такива просто нямам какво да кажа защото няма да ме разберат.Обществото ни се променя всеки ден и то към по добро.Ако до вчера сме чакали за скапани Лади по 15 години с бордеро в ръка то днес човек може да си купи чисто нова кола за по малко от 15 минути и то дори без да има и един лев наличен капитал. Да на мен ми харесва настоящето.Естествено ,че всяко време и управление си имат и минусите , но кажи ми кога не ги е имало?

    Коментиран от #11

  • 11 кара Лада

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Иван":

    Е хайде отивай и си купи! Някои сме си купили и знаем как се купува кола за 15 минути.... е не е точно като да си купиш шише Кока-кола от спирката на рейсовете мечтаейки си да имаш кола и да не чакаш 1 час поредния Икарус в разпад.
    По темата - не знам кога изобщо Лада са имали претенции за нещо повече от евтина кола за масовия работещ човек, от хората в статията не виждам някой да е такъв.
    Едно е да си мечтаеш друго е да живееш в реалността. Ако Бентли можеше да си го купят всички нямаше вече да е луксозно.
  • 12 Rock Stenley

    6 10 Отговор
    айде на руските боклуци аллооуу влюбените в русия що не емигрирате в русия що не карате лади а

    Коментиран от #13

  • 13 васил димчев

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Rock Stenley":

    Ние няма да емигрираме никъде и сме благодарни на Русия. Уточнение за неграмотните - България днес съществува благодарение на Русия и Руският народ.

    В последно време предатели се опитват да затрият Родината ни като настройват Българите срещу Русия.

    Турската им ориентация обаче прозира и на всички им е ясно как искат да настанят натовски-турски войски в Кърджали, Хасково, Търговище и Шумен. И това под предтекст че ще защитават европейската си ориентация от Освободителката ни.
  • 14 Maksito Mystafov

    0 2 Отговор
    Имат хора и си взимат.