Last news in Fakti

8 Април, 2014 11:53 20 255 7

Деветте най-яки пътища в света за шофиране

  • пътища-
  • автомобили-
  • свят

 

Ако сте запален автомобилист със сериозна банкова сметка и притежавате автомобил с определено спортна насоченост, непременно трябва да посетите определени пътища, за да изпитате радостта от шофирането. Изданието Car Throttle прави интересен списък с девет от най-запомнящите се пътища в света, като препоръчва те да бъдет изминати от млади водачи, но с достатъчно опит. Вижте кои са те.
 
Кол де Турини, Франция. Този път е известен с това, че е част от рали Монте Карло. Впечатлява с множество остри завои, както и с перфектна настилка. Пътят минава през Алпите и се характеризира с голяма денивелация.
 
Грейт Оушън Роуд, Австралия. Отсечката с дължина 243 километра е една от малкото от списъка, която не е предназначена за бърза езда. Заради невероятните гледки по нея е препоръчително да се кара бавно, като можете да вземете с вас и семейството си.
 
Пасо дело Стелвио, Италия. Потресаващ предел, разположен на 2 757 метра надморска височина. Този път е за истински карачи. Уникалните завои са радост за всеки, който управлява бърза и ниска кола. Настилката отново е без забележки.
 
Нюрбургринг, Германия. Това е може би най-известният път от списъка. Наричат го "Зеленият ад", а трасето е трудно да се опише с думи. Препоръчителен е за екзотични автомобили, с които само там можете да усетите истинската тръпка.
Тароко, Тайван. Пътят е част от е национален парк в източната част на Тайван. Разположен е в клисурата Тароко и съседните възвишения. Наричат го най-цветния път, а гледките могат да надминат и най-смелите ви мечти.
 
Тролстиген, Норвегия. Незнайно защо го наричат Хитър път. Препоръката е там да се кара при добри метеорологични условия, а за най-добро изживяване трябва да управлявате мощен кабриолет със свален гюрук.
 
Снефел, остров Ман. Това е мястото, където няма ограничение на скоростта. Именно там се провеждат едни от най-култовите мото гонки Tourist Trophy. Изключителен адреналин и 60 от най-опасно изминатите километра.
 
Пайкс Пик, САЩ. Знаменита надпревара към облаците. Това е точното описание на този път изпълнен с остри и изключително опасни завои към върха. Обезателно трябва да се изпробва на изкачване. Изискват се обаче сериозни драйвърски умения.
 
Трансфагарашан, Румъния. Най-близкият до нас път от описаните е именно този в северната ни съседка. Преминава през Карпатите на височина 2 034 метра. Разстоянието е 90 километра, но за да ги изминете на скорост си трябват сериозни професионални умения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    12 4 Отговор
    И в България има 2 такива: пътя за Смолян и отсечката гр. Рила до Рилския манастир!

    Коментиран от #2

  • 2 Бате Цецо

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нема Бира":

    Има и много други такива екстремни планински пътища в БГ планините.
  • 3 Mercedes-Benz

    5 3 Отговор
    Имаме такава природа и такива проходи, че може да им скрием шапката на тия. Ама пусто настилката е под всякаква критика...
  • 4 Симеон Тасев

    1 6 Отговор
  • 5 Бай Иван

    5 2 Отговор
    Най яко е да караш в България! Както си пътуваш по някой първокласен път и изведнъж попадаш в някаква огромна яма и там си оставаш.Докато не попадне някой в затвора заради тези дупки убийци нещата няма да се оправят,Предлагам в България служител който не е свършил задълженията си да запълни или да нареди да се запълни дупка на пътя да се третира като умишлен опит за масово убийство!
  • 6 бат батков

    1 2 Отговор
    Пътят до село скобелово има над 350 завоя за около 20км дължина и също е част от трасето на рали хеброс.Пътят е страхотен за шофиране
  • 7 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ Е МНОГО ПО ЯКО