Отидете към основна версия

11 005 32

BMW Е30 с мотор от М5 победи на Българския Про Дрифт

  • bmw-
  • e30-
  • дрифт
Това показват резултатите от изминалия състезателен уикенд на БГ дрифт шампионата. След като проливните дъждове като по поръчка изчезнаха състезанието стана изключително интересно. Страстите бяха нажежени и поради невиждан досега брой участници с изключително мощни и подготвени автомобили.
Една интересна извадка от статистиката на състезанието показва, че 90% от класиралите се в "топ 16" автомобили са членове на клуба с над 400 конски сили. Това разбира се им бе от полза, тъй като новата конфигурация на трасето на Sofia West Airport, с.Кондофрей, бе изключително предизвикателна, включваща високо ниво на сцепление, дълги бързи завои, както и "стена" която дава бонус точки при близко преминаване покрай нея.
За щастие на състезателите, участващи в упражнението "Kiss the wall", стената бе направена от бали сено, което помагаше при множеството неуспешни опити за близко преминаване. След оспорван финал и многото трудни съдийски решения станаха ясни победителите от първи кръг на Българския Про Дрифт Шампионат:

 

1. Място - Павлин Пенев - BMW e30 с M5 двигател
2. Място - Стефан Цанков - BMW 328 с турбо
3. Място - Дейвид Демирев - BMW e30 с 2.5 турбо двигател

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини