Отидете към основна версия

8 170 20

Ето го новото комби на Mercedes-Benz C-Klasse

  • mercedes-benz-
  • c-klassse-
  • estate

Немската компания Mercedes-Benz представи официално своя нов модел C-Klasse Estate. Става дума за комби версията на новата C-Klasse. Презентацията се състоя в завода на компанията в Бремен. Там стана ясно, че за да пусне модела в производство, компанията ще трябва да похарчи през 2014-а и 2015-а почти два милиарда евро.

Иначе новото комби впечатлява с дължина от 4 702 мм, което е повече с 96 мм в сравнение с предишната C-Klasse комби. Междуосието пък е нараснало с 80 мм и вече е 2 840 мм. За сметка на нарасналите габарити с 40 мм се е увеличило и пространството за пасажерите отдзад. Малко по-голям е и багажният обем. Той вече е 490 литра, което е повече с 5 литра в сравнение с предшественика.

Още от новостите включват система за отваряне на петата врата дистанционно, като това може да стане само с подаване на крака под задната броня. Въпреки по-големите си размери новото комби е станало по-леко с 65 килограма. Масата на автомобила е 1 500 килограма.

Двигателната гама е аналогична с тази на версията седан, която беше представена в началото на годината. Там са включени бензинови и дизелови двигатели с мощност от 115 до 333 к.с. Достъпни са и две хибридни версии с индекси C 300 BlueTEC Hybrid и C 350 Hybrid, които са съответно дизел-електрически и бензин-електрически и са с мощност 231 и 279 коня.

Скоростните кутии, които работят съвместно с гореспоменатите агрегати, са шестстепенна механична и седемстепенна автоматична. Налични са 4х4 система и пневматично окачване. Продажбите на новото комби ще стартират през месец септември тази година, но от компанията ще обявят цените по-късно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини