Отидете към основна версия

1 027 0

Синдикалист: Не се уволнява така в БДЖ

  • бдж-
  • уволнения-
  • петър бунев

Не прави чест на министър Ангелкова да не изслуша другата страна и да уволнява на пресконференция, каза председателят на Синдиката на железничарите Петър Бунев пред БНТ по повод вчерашните уволнения на директори в БДЖ.

В повечето случаи виновни са шофьорите, не директорите за инцидентите.

Според Бунев трябва стабилност в управлението, за да се подобрят нещата в БДЖ.

В 9 без 15 ще има среща между синдиката на железничарите и министърът на транспорта Николина Ангелкова, за да се обговорят взетите вчера решения.

Основна констатация от целевата проверка на ИА ЖА е занижен контрол по поддръжката и техническото състояние на локомотивите. Ако в мерките, които бъдат представени в петък, не бъде заложен реалистичен план за отстраняване на конкретните проблеми, както и актуален график за ремонти на локомотивите, ще бъдат направени смени в ръководствата на БДЖ-Товарни превози и БДЖ-Пътнически превози, заяви министър Ангелкова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Подготвят се нови съкращения в БДЖ

    От министерството на транспорта предвиждат оптимизация на централната администрация на БДЖ. В студиото на ,,Денят започва” по БНТ министърът ...
    12.09.2014
    1 032
    0
  • ЕК разреши държавна помощ за БДЖ

    Европейската комисия (ЕК) смята за допустима държавната помощ за преструктуриране на БДЖ. Това обявиха от Министерството на транспорта и съобщеният ...
    09.09.2014
    1 109
    0