Last news in Fakti

12 Септември, 2014 13:47 988 0

Подготвят се нови съкращения в БДЖ

  • бдж-
  • влак

Предстои да бъдат закупени нови мотриси, а някои от старите ще бъдат ремонтирани.

От министерството на транспорта предвиждат оптимизация на централната администрация на БДЖ. В студиото на ,,Денят започва” по БНТ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова заяви, че няма да се стига до съкращения на експлотационния персонал. Тя допълни още, че ще бъдат предприети нови мерки за оптимизация на БДЖ.

Още днес ръководството на БДЖ трябва да представи план за поетапно съкращение на служители. Съкращенията са част от предвидените мерки за оптимизация на холдинга.

Николина Ангелкова допълни още, че предстои да бъдат закупени нови мотриси, а някои от старите ще бъдат ремонтирани. По думите й компанията не може да разчита на еврофинансиране за обновяване на подвижния състав заради липсата на финансова стабилност. До момента дълговете на БДЖ достигат 600 млн.лв. Ангелкова заяви, че до края на годината част от задълженията към кредиторите ще бъдат покрити. След като миналата седмица Европейската комисия разреши държавна помощ в размер на 172 млн. лв. преговорите с тях ще бъдат подновени още следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА