Отидете към основна версия

2 821 10

Ударно рекламират България

  • туризъм-
  • изложение-
  • ангелкова

Куба е една дестинации, които се предлагат на изложението „Ваканция и SPA”

Снимки: М. Богданова ©

„Рекламираме ударно България на всички компенсиращи пазари за лятото, които традиционно са Германия, Великобритания и Скандинавия. Ударно участваме на всички възможни изложения”. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти по време на откриването на 32-то издание на изложението „Ваканция и SPA”, което се провежда в София до 14 февруари.

Руснаците и украинците също продължават да бъдат сред основния контингент чуждестранни туристи у нас. „Обмисляме всички възможни действия относно компенсиране спадът на руски и украински туристи предвид създалата се геополитическа обстановка. Това, което направихме, на първо място е облекчаване на визовия режим в рамките на възможното според нашето и европейско законодателство”, каза министър Ангелкова на журналистически въпрос за облекчения по отношения на визовия режим.

Относно темата за втори лифт на Банско, то безспорно такъв трябва да има, според министъра, тъй като това ще спомогне за развитието на зимния туризъм. Задължително е това обаче да стане като се спазят екологични и всички останали изисквания. Дали ще има втори лифт ще стане ясно до края на месец февруари.

Медицинският и здравен туризъм са секторите в бранша, които имат отличен потенциал за развитие. „В отдел „Продуктова политика” имаме експерт, който работи в тази посока и проучва цялата налична информация и практика в други страни. Голяма част от всички туристически услуги и продукти се предлагат от всички държави, а България има потенциала да предлага голямо разнообразие от туристически продукти предвид богатствата, което има, география и история. Здравният туризъм е един от новите туристически продукти, които ще започнем да налагаме. Само за 2014 г. близо 24 000 души са дошли с цел здравен туризъм и имаме възможност за много повече”, поясни министърът.

Над 1 млрд. лв. са приходите в туризма през 2014 г. От тях 300 млн. лв. са дали българи. Прогнозите са този дял да се увеличи през 2015 г., като се има предвид, че 61% от местното население е готова да почива в родината си. За изминалата година са реализирани 22 млн. нощувки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини