Last news in Fakti

12 Февруари, 2015 22:27 2 812 10

Ударно рекламират България

  • туризъм-
  • изложение-
  • ангелкова

Куба е една дестинации, които се предлагат на изложението „Ваканция и SPA”

Ударно рекламират България - 1
Снимки: М. Богданова ©

„Рекламираме ударно България на всички компенсиращи пазари за лятото, които традиционно са Германия, Великобритания и Скандинавия. Ударно участваме на всички възможни изложения”. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти по време на откриването на 32-то издание на изложението „Ваканция и SPA”, което се провежда в София до 14 февруари.

Руснаците и украинците също продължават да бъдат сред основния контингент чуждестранни туристи у нас. „Обмисляме всички възможни действия относно компенсиране спадът на руски и украински туристи предвид създалата се геополитическа обстановка. Това, което направихме, на първо място е облекчаване на визовия режим в рамките на възможното според нашето и европейско законодателство”, каза министър Ангелкова на журналистически въпрос за облекчения по отношения на визовия режим.

Относно темата за втори лифт на Банско, то безспорно такъв трябва да има, според министъра, тъй като това ще спомогне за развитието на зимния туризъм. Задължително е това обаче да стане като се спазят екологични и всички останали изисквания. Дали ще има втори лифт ще стане ясно до края на месец февруари.

Медицинският и здравен туризъм са секторите в бранша, които имат отличен потенциал за развитие. „В отдел „Продуктова политика” имаме експерт, който работи в тази посока и проучва цялата налична информация и практика в други страни. Голяма част от всички туристически услуги и продукти се предлагат от всички държави, а България има потенциала да предлага голямо разнообразие от туристически продукти предвид богатствата, което има, география и история. Здравният туризъм е един от новите туристически продукти, които ще започнем да налагаме. Само за 2014 г. близо 24 000 души са дошли с цел здравен туризъм и имаме възможност за много повече”, поясни министърът.

Над 1 млрд. лв. са приходите в туризма през 2014 г. От тях 300 млн. лв. са дали българи. Прогнозите са този дял да се увеличи през 2015 г., като се има предвид, че 61% от местното население е готова да почива в родината си. За изминалата година са реализирани 22 млн. нощувки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 205321

    0 0 Отговор
    Хората няма да идват да живеят у нас, освен ако не са осъдени на това. Какво ги интересуват обичаи, фолклор, носии, исторически паметници?? НАпишете им цените на платената любов и алкохола в заведенията- това е успешната формула! Те идват за 2 седмици да се научат на танцуват хоро или да свирят на гайда ли- НЕ! Идват да си от€§@т и оповръщат, така сякаш за това нямаше да им дадат 10 годишна присъда в родината им! Чалгата, мафията, кучките, батките и кифлите превзеха България, а сега тръгнали да рекламират "културата" ... Първото което научава туриста в Бг е бързината на джебчийките, после тарифата на такситата 130€/км., после чистотата в хотелите и плажовете, после денонощната чалга по баровете и т.н. Пак си остава доволен единствено от евтиния алкохол и евтините жени, защо заблуждават хората, нека покажат, какво наистина ги чака в Бантустана...

    Коментиран от #2, #4

  • 2 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "205321":

    Sad but true!
    Всеки ден оченцето ми все гледа към острова ... въртят ми се в главата идеи да отида там, да започна да говоря местния диалект, да окача на стената портрета на кралицата и да забравя къде съм живял и какво съм правил до сега.
  • 3 тошибиян

    0 0 Отговор
    който няма акъл да идва в бг...коментар номер 1 е абсолютно прав
  • 4 хубава си моя горо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "205321":

    Добра си ни е родината, красива е и всичко си имаме, само хората трябва повече да я пазят. На първо време спри да си хвърляш боклука от балкона на панелката.
  • 5 хубава си моя горо

    0 0 Отговор
    И кво, като идеш на ауденция при кралицата как ще се представяш:
    Посерков. Грую Посерков. Найс а?!

    Коментиран от #9

  • 6 Василена

    0 0 Отговор
    Супер. Има какво да покажем, има с какво да носим радост и удовлетворение.
  • 7 слънчев бряг е помия

    0 0 Отговор
    Глад настана по морето няма туристи и започваме големия рев ,търсим руснаци.
  • 8 Любен

    0 0 Отговор
    При положение, че туризмът е един от малкото печеливши отрасли в България държавата трябва да обръща по-сериозно внимание на неговото развитие.
  • 9 Некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "хубава си моя горо":

    Сър Грую Посерков! :)
  • 10 Мелани

    0 0 Отговор
    Така и трябва .