Отидете към основна версия

1 719 4

Logitech излиза от бизнеса с мишки

  • logitech-
  • мишки-
  • устройство

Един от най-големите производители на компютърна периферия – Logitech обяви, че прекратява производството на мишки. Причината за подобно решение е ниската рентабилност, предизвикана от спада в ползването на персонални компютри, респективно спад в търсенето на въпросния аксесоар. Идентично е положението  и с търсенето на клавиатури.

С 34% (21.8 млн. USD до 14.5 млн. USD) е спадът в оперативната печалба на Logitech за първото тримесечие на 2015 г. Продажбата на компютърни мишки са намалели с 26%. Въпреки това финансовите резултати на компанията са се оказали по-добри от прогнозираните. Това се дължи на реализираните повече продажби на видеокамери и безжични аксесоари.

Още през второто тримесечие големите производители на компютърс иаксесоаи ще повишат цените. „Новата ценова политика ще засегне най-продаваните устройства – Bluetooth колонките”, заяви Брекън Дарел, генерален директор на Logitech. Очакванията са, че периферните устройства на компанията в Европа ще поскъпнат средно между 11% и 13%.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини