Отидете към основна версия

7 280 3

Сривът на азиатската борса продължава

  • азия-
  • акции-
  • фондова борса
Снимка: АР/БТА

След вчерашният „черен понеделник” на фондовите борси в цял свят, чието начало постави Азия, днес сривът на Изток продължава. Индексите в Китай отново отчитат силен спад, докато Япония се опитва да стабилизира ситуацията.

Министърът на икономиката на Япония Амари Асо се опитва да убеди инвеститорите, че активите в йени, са остров на стабилността в днешните несигурни времена. Той отрича каквато и да била координация с Г7, което дефакто означава, че мерките, които трябва да се предприемат за спад на сриването на фондовите пазари, все още се обсъждат.

Ситуацията на фондовата борса в Китай може да се окачестви като „свободно падане”. Китайският Shanghai Composite спадна със 6.5% и за първи път от 8 месеца насам акциите са под 3000 пункта.

Днес е петият пореден ден, в който акциите на Фондовата борса в Китай падат. Спрямо петък сривът е с 14%.

Паниката на пазара остава и инвеститорите са готови на решителни действия. Никой не се наема да прогнозира кога сривът ще спре. Световната икономика се намира на ръба на прораста и инвеститорите хеджират рисковете си активи. Търсенето е акцентирано върху висококачествени държавни облигации, предимно американски.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини