Отидете към основна версия

1 255 0

ОПЕК увеличи квотата си за добив на петрол

  • опек-
  • добив-
  • петрол

Това причини понижение в цените на петрола

Организацията на страните износителки на петрол ОПЕК реши да вдигне квотите си за производство на петрол до 31.5 млн. барела дневно, съобщи „Блумбърг“.

Това стана по време на 168-то общо заседание на организацията във Виена. Решението не включва добива в Индонезия, която възстановява членството си в групата. През декември 2011 г. в ОПЕК установиха производствена квота от 30 млн. барела дневно. През последната година и половина обаче производството на картела надхвърля квотите, които бяха запазени и на последното заседание през юни.

Ройтерс съобщава, че цените на петрола са се понижили след решението на организацията, с което се цели да повиши тавана си на производство.

Веднага след излизането на  информация цената на петрола сорт  Brent падна с  1,7% до  43 долара за барел при ръст през деня с 1,5 на сто. Американският еталон WTI също обърна тенденцията  и котировките спаднаха с 1,9% - до 40,27 долара за барел.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Под $40 за барел падна петролът

    Брентът продължава да поевтинява на световните пазари. Във вторник той падна с почти $1. Януарските фючърси на Лондонската борса се търгуваха за $3 ...
    08.12.2015
    1 910
    9