8 Декември, 2015 16:47 1 908 9

Под $40 за барел падна петролът

  • петрол-
  • нефт-
  • котировки

Ситуацията може да се промени едва след следващото заседание на ОПЕК, което е насрочено за юни 2016 г

Под $40 за барел падна петролът - 1
Снимка: АП/БТА

Брентът продължава да поевтинява на световните пазари. Във вторник той падна с почти $1.

Януарските фючърси на Лондонската борса се търгуваха за $39,82. За последен път черното злато от сорта Брент падна под $40 за барел преди 6 години на 20 февруари 2009 г., припомня Блумбърг.

Настроението на петролния пазар остава песимистична. Цените се намират на 6 годишен минимум.... Излишъците натискат цените.

Ситуацията може да се промени едва след следващото заседание на ОПЕК, което е насрочено за юни 2016 г., прогнозира анализаторът Стив Мартинс.

Картелът вече подкрепи политиката за увеличаване на дневната квота за добив на петрол от 30 млн. на 31,5 млн. барела дневно.

От януари 2014 г. ОПЕК води политика без таван на добива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ауууу

    0 0 Отговор
    За това пък у нас предпразнично се вдигнаха цените. И лятото беше така - петрола евтин, горивото скъпо, след летните отпуски цената падна, естествено с голям шум в медиите. Сега май гледаме същия филм Когато хората пътуват повече цената, без каквато и да е причина, се повишава. После РАЗСЛЕДВАНЕТО ПОКАЗА - НЯМА МОНОПОЛ! Е как ще има, като Златев и Бойко са първи приятели.
  • 2 спас

    0 0 Отговор
    Докато цялата пета колона е на хранилка при газовия и петролен руски монополист нещата няма да се променят. Тези които са давали клетва за вечна вярност на съветския съюз никога няма да защитят българските интереси и ще работят във вреда на държавата. Докато пъпната връв не бъде прегризана завинаги всички Българи ще страдаме от енергийната зависимост.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 909

    0 0 Отговор
    Това е работа на сащ ! Долни команчи !

    Коментиран от #5

  • 5 FR V

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "909":

    Ти чукча или руски ескимос си?!
    Най-голямият производител на газ и петрол в света в момента са Щатите.
    А руските империалисти и тяхните хибридни мекерета тук, да духат супата!
  • 6 303

    0 0 Отговор
    Петрола евтин, горивото скъпо - държавата има недостиг на пари и рекетира крайният потребител със висок акциз и ддс. По показател средна работна заплата / цена на горивата сме на най-неизгодната позиция в цяла Европа.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Хараламби

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "303":

    Държавата има плаващ акциз за петрола - колкото повече падат цените толкова по-висок е акциза и цената на бензиностанциите не мърда.
    Само да не си помислиш, че го правят за пари. Нееее. Те го правят за тебе, щото да не се стреснеш много ако цените на бензина паднат изведнъж.
  • 8 Минчо

    0 0 Отговор
    Като гледам колко автомобили се движат по улиците дори си мисля ,че цените на горивата са ниски!Трябва да ги вдигнат двойно и тогава малко ще се поосвободи и трафика!
  • 9 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "303":

    Не е точно така !В България ,цената на горивата преди облагане с данъци и акцизи е най-висока в цяла Европа !!!От лукойл твърдят че това е така защото им е остаряла технологията ,но на практика това е икономически саботаж от руснаците на българската икономика!