Отидете към основна версия

1 232 0

Борсата в Китай за втори ден спря работа

  • борса-
  • китай-
  • юан

Oбезценката на националната валута е била сюрприз за инвеститорите, които са решили да изтеглят своите пари от борсата

Снимка: АП/БТА

Борсата в Китай за втори ден спря работа, съобщава Би Би Си.

Това става след като индексът падна със 7%. Това беше предизвестено след като юанът също се обезцени, отбелязва „Блумбърг“.

Индексът Shanghai Composite при отварянето на борсата падна с 5%. Това принуди ръководството на борсата да обяви техническа почивка. След повторното подновяване на търговията индексът падна до 7,32% и това автоматично прекрати търговията до края на дена, отбелязва Ройтерс.

Аналогична беше ситуацията на борсата в Шенчжен. Местният индекс CSI-300 отбеляза спад от 7,2%, което доведе до прекратяването на търговията.

Преди началото на борсовата търговия Народната банка на Китай обяви обезценка от 0,5% на юана до нива от 6,5646 за долар.

Директорът по инвестиционната политика в Jinxhi Investment Management Ван Чжен посочи пред Блумбърг, че обезценката на националната валута е била сюрприз за инвеститорите, които са решили да изтеглят своите пари от борсата.

Дилърът от Shenwan Hongyuan Group Джери Алфонсо посочи, че и последните данни за китайската икономика не са много добри и може да се очаква нови колебания на борсата. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Китай: 20 млрд. USD не стигнаха

    Националната банка на Китай вля колосална сума в брой на борсата, за да предпази пазар от срив. Въпреки инжекцията от 20 млрд. USD, при закриването на ...
    05.01.2016
    2 032
    4
  • След срив борсата в Шанхай спря търговията

    За първи път от началото на новата година борсата в Шанхай спря търговията след срив на акциите от близо от 7%, съобщава Блумбърг. Първоначално тър ...
    04.01.2016
    1 874
    4