Last news in Fakti

7 Януари, 2016 11:29 1 229 0

Борсата в Китай за втори ден спря работа

  • борса-
  • китай-
  • юан

Oбезценката на националната валута е била сюрприз за инвеститорите, които са решили да изтеглят своите пари от борсата

Борсата в Китай за втори ден спря работа - 1
Снимка: АП/БТА

Борсата в Китай за втори ден спря работа, съобщава Би Би Си.

Това става след като индексът падна със 7%. Това беше предизвестено след като юанът също се обезцени, отбелязва „Блумбърг“.

Индексът Shanghai Composite при отварянето на борсата падна с 5%. Това принуди ръководството на борсата да обяви техническа почивка. След повторното подновяване на търговията индексът падна до 7,32% и това автоматично прекрати търговията до края на дена, отбелязва Ройтерс.

Аналогична беше ситуацията на борсата в Шенчжен. Местният индекс CSI-300 отбеляза спад от 7,2%, което доведе до прекратяването на търговията.

Преди началото на борсовата търговия Народната банка на Китай обяви обезценка от 0,5% на юана до нива от 6,5646 за долар.

Директорът по инвестиционната политика в Jinxhi Investment Management Ван Чжен посочи пред Блумбърг, че обезценката на националната валута е била сюрприз за инвеститорите, които са решили да изтеглят своите пари от борсата.

Дилърът от Shenwan Hongyuan Group Джери Алфонсо посочи, че и последните данни за китайската икономика не са много добри и може да се очаква нови колебания на борсата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА