Отидете към основна версия

13 875 6

Колко печелят всъщност порнозвездите?

  • звезди-
  • порно-
  • печелят-
  • доходи-
  • актьори

Жените печелят повече от мъжете

Снимка: Twitter, Mia Khalifa

Да бъдеш порнозвезда не е толкова лесно, колкото звучи. Разбира се, повечето от нас могат да посочат големи имена в индустрията, но да си средностатистически „работник“ не е толкова доходоносно, пише Alternet.org.

Всъщност, приходите в порното към този момент са най-ниските в историята. Според доклад на CNBC порно актьорите печелят средно по $500 - $600 за филм. По-популярните мъже в индустрията могат да си докарат по $700 - $900, докато суперзвездите – около $1500 за филм. Гейовете получават повече – около $5000.

Жените – очаквано или не – печелят повече от мъжете. За традиционна секс сцена средностатистическа порно актриса получава между $800 и $1000 възнаграждението за по-големите имена може да достигне $2000.

Как стоят нещата, обаче, при хората зад камерата? Оператор може да си докато до $700 на филм, гримьор - $500 сценаристите – макар в повечето случаи да не са много изобретателни – печелят между $250 и $400.

Макар да изглежда бляскава, порно индустрията невинаги е такава. В доклада се казва, че „в порно индустрията актьорите биват сдъвквани и изплювани, много от тях напускат още след първата си сцена, а някои издържат няколко години, преди да се оттеглят“. Малцина са тези, които успяват да направят кариера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини