Отидете към основна версия

1 023 2

8 млн. USD глоба за масово фалшифициране

  • одит-
  • фалшифициране-
  • deloitte-
  • бразилия

Американският регулатор глоби бразилското подразделение на Deloitte с рекордната сума от 8 млн. USD за фалшифициране на отчетни доклади и одиторски документи, както и за лъжесвидетелстване в хода на разследването, съобщава изданието Financial Times.

Надзорният съвет, който следи финансовата отчетност на публичните дружества (Public Company Accounting Oversight Board - PCAOB) в САЩ окачествява действията на бразилския Deloitte Touche Tohmatsu Auditores Independentes „най-голямото нарушение” на одиторската дисциплина в неговата практика.

Това е първият случай, когато PCAOB обвинява компания от „голямата четворка” за одиторски измами и възпрепятстване на разследването.

Deloitte трябва да плати глоба в размер на 8 млн. USD. Одиторската компания призна за нарушения на стандартите при одитирането на бразилската компания Gol Linhas Aéreas Inteligentes.

Одиторската компания също така се е съгласила на назначаването на независим наблюдател на нейната работа. На Deloitte също така му е забранено да привлича нови клиенти в Бразилия, докато не бъдат изпълнени условията на PCAOB.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини