7 Декември, 2016 09:37 989 2

8 млн. USD глоба за масово фалшифициране

  • одит-
  • фалшифициране-
  • deloitte-
  • бразилия

Американският регулатор глоби бразилското подразделение на Deloitte с рекордната сума от 8 млн. USD за фалшифициране на отчетни доклади и одиторски документи, както и за лъжесвидетелстване в хода на разследването, съобщава изданието Financial Times.

Надзорният съвет, който следи финансовата отчетност на публичните дружества (Public Company Accounting Oversight Board - PCAOB) в САЩ окачествява действията на бразилския Deloitte Touche Tohmatsu Auditores Independentes „най-голямото нарушение” на одиторската дисциплина в неговата практика.

Това е първият случай, когато PCAOB обвинява компания от „голямата четворка” за одиторски измами и възпрепятстване на разследването.

Deloitte трябва да плати глоба в размер на 8 млн. USD. Одиторската компания призна за нарушения на стандартите при одитирането на бразилската компания Gol Linhas Aéreas Inteligentes.

Одиторската компания също така се е съгласила на назначаването на независим наблюдател на нейната работа. На Deloitte също така му е забранено да привлича нови клиенти в Бразилия, докато не бъдат изпълнени условията на PCAOB.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    0 0 Отговор
    А KPMG ги глобиха със 100 000лв за това същото престъпление.
  • 2 ГОУСТ

    0 0 Отговор
    Нарушението на KPMG не е същото защото ставаше дума за банка където изгарят не само акционери а и вложители. В белите държави за подобно нещо не само че глобяват повече ами и в затвора се влиза - справка АА и Енрон