Отидете към основна версия

2 167 2

Иран откри нови находища на петрол и природен газ

  • иран-
  • находища-
  • природен газ-
  • петрол-
  • добив

Страната ще увеличи и износа на петрол

Снимка: shutterstock

Иран е открил нови находища на петрол и природен газ на своята територия.Това заяви Али Кардор, управляващ директор на Националната иранска петролна компания (NIOC), цитиран от иранската информационна агенция ФАРС.

Общият капацитет на новото вътрешно петролно находище е оценен на около 15 милиарда барела, но едва 2 милиарда от това количество може да бъде извлечено към момента, заяви той по време на пресконференция в събота и допълни, че за добиването на още от този петрол ще са необходими огромни инвестиции и най-съвременни технологии.

Той обяви още, че е намерено и ново находище на природен газ с около 1,8 трилиона кубически метра в него.

Той обаче не уточни нито кога, нито къде са били направени новите открития.

На свой ред Карим Зобейди, директор корпоративно планиране в NIOC, заяви, че под територията на Иран лежат повече от 711,53 милиарда барела суров петрол, но едва 102.33 милиарда барела от тях могат да бъдат добивани.

Той изнесе данни и за залежите от природен газ, намиращи се под територията на страната. Те възлизат на 55 трилиона кубически метра, от които 33 могат да бъдат извлечени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ и Китай удрят по ОПЕК и Русия

    САЩ и Китай са на път да пратят в историята договореното в края на миналата споразумение между ОПЕК и Русия за намаляване на добивите на петрол, комен ...
    08.02.2017
    5 863
    7