5 Февруари, 2017 14:14 2 125 2

Иран откри нови находища на петрол и природен газ

  • иран-
  • находища-
  • природен газ-
  • петрол-
  • добив

Страната ще увеличи и износа на петрол

Иран откри нови находища на петрол и природен газ - 1
Снимка: shutterstock

Иран е открил нови находища на петрол и природен газ на своята територия.Това заяви Али Кардор, управляващ директор на Националната иранска петролна компания (NIOC), цитиран от иранската информационна агенция ФАРС.

Общият капацитет на новото вътрешно петролно находище е оценен на около 15 милиарда барела, но едва 2 милиарда от това количество може да бъде извлечено към момента, заяви той по време на пресконференция в събота и допълни, че за добиването на още от този петрол ще са необходими огромни инвестиции и най-съвременни технологии.

Той обяви още, че е намерено и ново находище на природен газ с около 1,8 трилиона кубически метра в него.

Той обаче не уточни нито кога, нито къде са били направени новите открития.

На свой ред Карим Зобейди, директор корпоративно планиране в NIOC, заяви, че под територията на Иран лежат повече от 711,53 милиарда барела суров петрол, но едва 102.33 милиарда барела от тях могат да бъдат добивани.

Той изнесе данни и за залежите от природен газ, намиращи се под територията на страната. Те възлизат на 55 трилиона кубически метра, от които 33 могат да бъдат извлечени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    3 0 Отговор
    Ауууу сега ще станат много лоши и изпозващи лоши оръжия и тежка диктатура...

    Коментиран от #2

  • 2 каубой

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Имат спешна нужда от демокрация!