Отидете към основна версия

3 950 5

Лондон отне лиценза на Uber

  • uber

Близо 40 000 шофьори ще останат без работа

Лондон отне лиценза на Uber, съобщи Би Би Си. Решението е взето от транспортния отдел на британската столица.То се подкрепя от кмета на мегаполиса Садик Хан.

Uber има 21 дни, за да обжалва отнемането на лиценза си.

Поведението на Uber демонстрират липсата на корпоративна отговорност по редица въпроси, които биха имали потенциални последици за обществената безопасност и сигурност, се казва в официалното съобщение.

Близо 40 000 шофьори ще останат без работа след отнемането на лиценза. Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че подкрепя решението, предава Ройтерс.

"Всички компании в Лондон трябва да спазват правилата и да се придържат към високите стандарти, които очакваме - особено когато става дума за безопасността на клиентите", каза Садик Хан.

Профсъюзите, общинските съветници и шофьори на традиционните черни таксита от месеци критикуват Uber за условията на труд и нелоялна конкуренция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шефът на Uber хвърли оставка

    Изпълнителният директор на Uber Травис Каланик подаде оставка, съобщи BBC. Каланик е част от фирмата от нейното основаване през 2009 г. Той се отте ...
    21.06.2017
    1 960
    0
  • В САЩ започна разследване срещу Uber

    Щатското Министерство на правосъдието разследва компанията за споделено пътуване Uber по подозрения в използване на таен софтуер, съобщава Reuters. Сп ...
    07.05.2017
    2 807
    0
  • Uber се завръща в Тайван

    Компанията за споделено пътуване Uber обяви завръщането си на пазара в Тайван, съобщи Focus Taiwan. Компанията е подготвила нов бизнес модел, включ ...
    14.04.2017
    1 365
    0