7 Май, 2017 14:10 2 800 0

В САЩ започна разследване срещу Uber

  • uber-
  • разследване-
  • незаконен софтуер
В САЩ започна разследване срещу Uber - 1

Щатското Министерство на правосъдието разследва компанията за споделено пътуване Uber по подозрения в използване на таен софтуер, съобщава Reuters. Според американските власти фирмата е заобикаляла забраната да работи в редица страни чрез програмата Greyball.

Софтуерът позволява на водачите на Uber да променят реалното местоположение на автомобилите си в случай на заплаха от проверка или опити да бъдат проследени от държавни чиновници. В някои страни служителите на компанията рискуват сериозни глоби и дори конфискация на колата.

От Uber твърдят, че са спрели да използват Greyball още през март. Тогава в. New York Times съобщи, че програмата е помагала на шофьорите на компанията в Париж, Австралия и Южна Корея от 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА