Отидете към основна версия

4 430 14

Китай купува самолети за 37 млрд. USD

  • сащ-
  • китай-
  • сделки-
  • авиация-
  • газ
Снимка: Shutterstock

Китайската компания China Aviation Supplies Holding Company (CASC) и американският авиопроизводител Boeing сключиха сделка за доставката на 300 броя широко- и тяснофюзелажни самолета. Цената е 37 млрд. USD. Това се случи по време на визита на американската търговска комисия в Китай в рамките на посещението на президента Доналд Тръмп в азиатската държава.

Договорът е бил подписан от генералния директор на Boeing Кевин Макалистър и президента на Китай Си Дзинпин.

В същото време стана ясно, че Китай ще вземе участие в газови проекти в Аляска на стойност 43 млрд. USD. Това става възможно след като три китайски власти са подписали договор с Alasca Gasline Development (AGDC). С течение на времето договореността ще спомогне на САЩ да намалят дефицита си към страни от Азия с близо 10 млрд. USD на година. През миналата година търговският дефицит с Китай е възлизал на 347 млрд. USD. В резултат на договореността ще бъдат разкрити 12 000 работни места по време на изграждането на съоръженията.

Над четири пъти се е увеличило потреблението на природен газ от страна на Китай за последното десетилетие, а от началото на текущата година ръстът в потреблението е 18%, като основни вносители към момента са Австралия и Катар.

Залежите на природен газ в Аляска са 330 трилиона кубически фута, но регионът към момента не разполага с необходимите съоръжения за експортни дейности.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Българската авиация не е приземена

    Българската авиация не е приземена, ние имаме такава. Не е важно с колко самолета започваш битката, а с колко завършваш. Необходим е детайлен анализ н ...
    09.12.2017
    1 197
    6
  • САЩ и Китай в приятелство за милиарди

    Доналд Тръмп е сключил сделки за $ 250 млрд. по време на посещението си в Китай, съобщи „Блумбърг“. Тръмп изрази задоволство от това, ч ...
    09.11.2017
    3 200
    65