Отидете към основна версия

950 0

Марио Монти: Банките на Апенините не са в криза

  • марио монти-
  • италия-
  • банки-
  • евро
Марио Монти. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еврото не е в криза, а италианските банки не са в риск, увери италианският премиер Марио Монти в предаване по обществената телевизия РАИ 3.
„Еврото не е в криза - европейската валута държи стабилен обменен курс към долара. Проблемът пред нас е, че няколко страни от Европейския съюз имат криза на държавния дълг. Нашата криза е системна“, каза той.
В Италия няма кредитни институции в риск, добави Монти.
Марио Монти, който ще посети Берлин в сряда, ще се опита да убеди канцлера Ангела Меркел, че единният пазар и еврото са изгодни за Германия.
Най-голямата италианска банка - "Уникредит", която имаше трудности на борсата през изминалата седмица, трябва да вземе днес решение за увеличаване на капитала, отбелязва АФП.
Италия е готова да работи за въвеждане на данък над финансовите транзакции в ЕС, каза премиерът Монти. По този начин той даде ясен сигнал, че няма да следва ревизиите на неговия предшественик Силвио Берлускони.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Монти: Италия вече не е заплаха

    Италия вече не е заплаха, заяви премиерът на страната Марио Монти в Берлин. Той изтъкна, че са извършени болезнени реформи и вече не би трябвало Ит ...
    11.01.2012
    1 167
    0
  • Мафията – банка №1 в Италия

    Организираната престъпност е затегнала хватката си върху италианската икономика и, възползвайки се от кризата, се е превърнала в най-голямата &bdqu ...
    11.01.2012
    1 521
    2