Last news in Fakti

9 Януари, 2012 09:48 949 0

Марио Монти: Банките на Апенините не са в криза

  • марио монти-
  • италия-
  • банки-
  • евро
Марио Монти: Банките на Апенините не са в криза - 1
Марио Монти. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еврото не е в криза, а италианските банки не са в риск, увери италианският премиер Марио Монти в предаване по обществената телевизия РАИ 3.
„Еврото не е в криза - европейската валута държи стабилен обменен курс към долара. Проблемът пред нас е, че няколко страни от Европейския съюз имат криза на държавния дълг. Нашата криза е системна“, каза той.
В Италия няма кредитни институции в риск, добави Монти.
Марио Монти, който ще посети Берлин в сряда, ще се опита да убеди канцлера Ангела Меркел, че единният пазар и еврото са изгодни за Германия.
Най-голямата италианска банка - "Уникредит", която имаше трудности на борсата през изминалата седмица, трябва да вземе днес решение за увеличаване на капитала, отбелязва АФП.
Италия е готова да работи за въвеждане на данък над финансовите транзакции в ЕС, каза премиерът Монти. По този начин той даде ясен сигнал, че няма да следва ревизиите на неговия предшественик Силвио Берлускони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА