Отидете към основна версия

1 307 0

Ефектът на Олимпиада 2012 върху работника

  • олимпиада 2012-
  • служител-
  • великобритания

Близо една трета от работодателите във Великобритания се оказват неподготвени за предстоящите Летни олимпийски игри, които ще се проведат в периода 27 юли-12 август 2012 г. Изследване проведено сред 1200 бизнес компании показва, че 29 % от тях все още нямат разработен план как да посрещнат последствията от Олимпийските игри – проблеми с транспорта и веригите за доставки, ограничено присъствие на служителите на работното място, проблеми с производителността.

От друга страна, негативните резултати ще се балансират от прогнозираното покачване на търсенето на стоки и услуги, вследствие пристигането на над един милион посетители в страната. Около половината от запитаните компании са убедени, че продажбите им  ще се увеличат рязко през този период. 45% очакват откриването на нови международни бизнес възможности пред себе си, благодарение на присъствието на повече чуждестранни инвеститори сред гостите на събитието.

Експертите съветват HR-специалистите да заложат на гъвкаво работно време, докато се провеждат игрите. Правилно разработена фирмена стратегия в това отношение би осигурила дългосрочни икономически ползи за предприятието. Добре е да се уточнят предварително въпросите, свързани с отпуските, и ако е възможно, компанията да помоли своите служители да отложат плановете за отпуск по време на мероприятието, стимулирайки ги със символични бонуси в случай, че се съгласят.

“Олимпийските игри са най-голямата рекламна кампания, провеждана в Лондон от последните 30 години насам, от която компаниите безспорно могат да се възползват, ако са достатъчно съобразителни и изобретателни. В зората на най-мащабното спортно събитие за 2012 година, Лондонският бизнес трябва да се постарае да покаже своето най-добро лице пред света”, казва Колин Станбридж, главен изпълнителен директор на Британската търговско-промишлена камара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини