31 Януари, 2012 19:20 1 133 0

Британски работодатели инвестират в образование

  • великобритания-
  • магистър-
  • образование-
  • инвестиция

По-голямата част от браншовите организации и компании във Великобритания ще окажат подкрепа на служителите, които желаят да запишат магистърска програма по бизнес администрация, за да се усъвършенстват професионално. Това показва проучване, проведено от списание People Management.

Около 45% от HR представителите на компаниите уверяват, че по всяка вероятност работодателите им ще отпуснат нужните средства, а 44% не са убедени, че това ще се случи. Около 65 % биха имали готовност да предложат на служителя по-гъвкаво работно време, за да могат безпрепятствено да придобият нова бизнес квалификация.

Повечето HR специалисти желаят да се усъвършенстват в областта на бизнес администрацията, тъй като смятат, че това били им било полезни не само за индивидуалното професионално израстване, но и за компанията, в която работят. Едва 11% от анкетираните преценяват, че допълнително обучение не им е нужно. Относно качеството на обучение в бизнес училищата на Острова, 39% са убедени, че то се е повишило значително през последните години.

„Според нашите експертни наблюдения магистратурите по бизнес администрация се ползват с авторитета на златен стандарт в сферата на бизнес обученията, така че повечето работодатели са доволни да насърчат талантите чрез тази инициатива, включително да заплатят за нея“, казва Джеймс Брокет, новият главен редактор на People Management.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА