Отидете към основна версия

1 385 0

Все повече жени управляват Британия

  • жени-
  • управляващи-
  • великобритания

Броят на жените, влизащи в директорските бордове на великобританските компании, достигна рекордно високо ниво. Това става почти година след като правителството поиска активни мерки за постигането на равенство между половете на работното място.

Специализирано проучване сочи, че 14.9% от директорските постове на стоте най-влиятелни публични компании на територията на Обединеното Кралство са заети от жени. За сравнение през 2010 г. те са били 12%. Все повече компании от FTSE 100 и FTSE 250 (водещи индекси на Лондонската фондова борса, в които са включени най-печелившите британски компании) включват представителки на нежния пол в управляващите бордове. В момента едва в 10 от компаниите в FTSE-100 няма жени, назначени на ръководни позиции.

Водеща заслуга за дамското нашествие в бизнес средите има докладът „Жените в управлението“, изготвен по поръчка на министъра на  бизнеса, иновациите и професионалното образование Винс Кейбъл. Докладът е своеобразна гаранция, че британските дами ще могат на базата на талант, опит и професионализъм да си проправят път към върховете на бизнеса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини