Отидете към основна версия

2 769 0

Източна Германия по-добра от Западна

  • студенти-
  • германия-
  • образование

Изследване проведено сред завършващи студенти относно нивото на образование, показа, че абсолвентите от Източна Германия са по-доволни от получените знания в сравнение с колегите си от Западната част на Федералната република. Източногерманските ВУЗ-ове имат по-добра репутация, въпреки че условията на обучение, оборудването и равнището на професионална подготовка са еднакви и в двете части на Германия.

Икономическият институт в Берлин анкетира 500 абсолвенти от университети в Източна и Западна Германия, а също така и 505 HR специалиста във водещи германски компании. Резултатите показаха, че 73% от източно- и 65% от западногерманците оценяват полученото висше образование като отлично или много добро. 87% от студентите в източногерманските университети са готови отново да следват в същия университет, докато при западногерманците този процент е 82%.

За работодателите висшето образование е еднакво добро равнище и в Западна, и в Източна Германия. Те обаче забелязват, че абсолвентите от Източната част са по-мотивирани и по-самостоятелни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини