Отидете към основна версия

1 541 2

Корпоративна търговска банка ще управлява фонда за саниране

  • корпоративна търговска банка-
  • саниране

Корпоративна търговска банка е класирана на първо място по проведена открита процедура за възлагане на обществената поръчка с предмет "Избор на Фонд за жилищно обновяване" със 158,05 точки, съобщиха от МРРБ.  Вторият кандидат - Първа инвестиционна банка, е получила 120,63 точки.

Фондът трябва да заработи през април. Очакванията са, че през лятото ще започнат същинските дейности по санирането на жилищата. Шестмесечен гратисен период при отпускане на кредит да саниране ще дава банката.

КТБ може да получи до 3 млн. лв. с ДДС под формата на такса за управление за 10-те години, в които фондът ще съществува. В нея се включват разходи за транспорт, персонал, информация и публичност, конференции и семинари, застраховки, външни консултантски услуги и всички други допустими разходи, необходими за ефективно управление на парите от "Регионално развитие".

Очакванията на регионалния министър Лиляна Павлова са, че банката, която ще управлява фонда, ще прибави още около 13 млн. лв. за нисколихвени заеми към посочената сума.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини