Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 14:34 1 533 2

Корпоративна търговска банка ще управлява фонда за саниране

  • корпоративна търговска банка-
  • саниране

Корпоративна търговска банка е класирана на първо място по проведена открита процедура за възлагане на обществената поръчка с предмет "Избор на Фонд за жилищно обновяване" със 158,05 точки, съобщиха от МРРБ.  Вторият кандидат - Първа инвестиционна банка, е получила 120,63 точки.

Фондът трябва да заработи през април. Очакванията са, че през лятото ще започнат същинските дейности по санирането на жилищата. Шестмесечен гратисен период при отпускане на кредит да саниране ще дава банката.

КТБ може да получи до 3 млн. лв. с ДДС под формата на такса за управление за 10-те години, в които фондът ще съществува. В нея се включват разходи за транспорт, персонал, информация и публичност, конференции и семинари, застраховки, външни консултантски услуги и всички други допустими разходи, необходими за ефективно управление на парите от "Регионално развитие".

Очакванията на регионалния министър Лиляна Павлова са, че банката, която ще управлява фонда, ще прибави още около 13 млн. лв. за нисколихвени заеми към посочената сума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Spud

    0 0 Отговор
    Догановата банка, а? Борисов, Борисов, говреше срещу ДПС а правиш бизнес с тях,а? И "Булгартабак" им даде, и спонсор на говедата ги направи - да не се чудиш после що никога повече няма да помиришеш власт, а за другото ще се погрижи Сретан Йосич ;-)
  • 2 дани

    0 0 Отговор
    това е най стабилната банка и не ми е ясно как реши , че е на Доган