Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 16:02 1 350 2

Брюксел разследва България заради Корпоративна банка

  • ктб-
  • ек-
  • брюксел-
  • корпоративна търговска банка-
  • саниране
Брюксел разследва България заради Корпоративна банка - 1
Снимка: "Труд"

Европейската комисия (ЕК) е започнала проверка за недопустима финансова помощ от страна на българската държава към Корпоративна търговска банка (КТБ). Това става ясно от писмо на Главна дирекция “Конкуренция” на ЕК до постоянното представителство на България в Брюксел от 21 декември м. г. В документа, с който “Труд” разполага, се посочва, че страната ни трябва да отговори на 13 въпроса за отношенията на държавните фирми с КТБ в срок от 20 работни дни.

ЕК е предприела разследване по анонимен сигнал, че огромна част от парите на държавните компании са депозирани в КТБ, изпратен в Брюксел още през есента на 2010 г. От писмото става ясно, че комисията почти през цялата минала година е събирала информация по въпроса.

Още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монопол

    0 0 Отговор
    Има ли още някой да не знае, че банката на ТИМ и Доган управлява БГ, а Хвалипръцко е една маша в ръцете им.
  • 2 родолюб

    0 0 Отговор
    Ха-точно това щях да попитам-на кого е тази банка,
    защото преди време някой май бе писал,че е на един
    фес?!
    Ако е така-МАШШАЛЛАХ,Булгаристан!