Отидете към основна версия

1 334 3

Само дипломите по IT - с покритие

  • вуз-
  • образование-
  • университет-
  • квалификация-
  • бск

Българските вузове масово бълват неподготвени кадри, които удрят на камък, когато трябва да превърнат теорията в практика! Това е един от основните изводи на анкетно проучване сред работодатели и бизнесмени от различни сектори, извършено от Българската стопанска камара (БСК) и финансирано чрез Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съобщава в-к "Труд".

Добре подготвеният абсолвент е изключение, а не правило. Според стопанските ръководители на предприятия само специалностите в областта на информационните технологии вадят квалифицирани кадри. 54% от започващите работа IT специалисти получават висока оценка за знанията и уменията си. На второ място са прясно дипломираните специалисти по публична администрация - 52% “стават” от раз. Третото място е за финансистите, но процентът на добре подготвените при тях пада на 41%.

Анкетите на БСК разбулват мита за добрата подготовка в техническите вузове. 39 процента от завършващите там са напълно или във висока степен неподготвени. Най-плачевни били резултатите на младите специалисти по машиностроене, показва изследването.

още

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини