Отидете към основна версия

1 084 0

Блондинка от Google оглави Yahoo!

  • yahoo!-
  • яху-
  • google-
  • джери янг-
  • мариса майер
Мариса Майер Снимки: ЕПА/БГНЕС

За генерален директор на Yahoo! бе назначена 37-годишната Мариса Майер, която е кадър на конкурента Google, предаде АП.

Yahoo! е без генерален директор от 13 май т.г. Дотогавашният Скот Томпсън бе уволнен след скандал, след като стана ясно, че няма нужния образователен ценз. За временен генерален директор бе назначен бившият президент на Fox Interactive Media Рос Левинсон, за който се предполагаше, че ще бъде утвърден на поста за постоянно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С оглед на това назначаването на Мариса Майер е донякъде изненадващо. Харизматичната блондинка е завършила Станфордския университет и започва работа в Google веднага след дипломирането си през 1999 г. Допреди да премине в Yahoo!, Майер бе вицепрезидент на Google, като оглавяваше картографския департамент на компанията. За последните 5 г. Майер е петият генерален директор на Yahoo!

През последните години компанията се опитва да увеличи пазарния си дял в условията на страшна конкуренция от Google и Facebook.

През последните няколко години приходите на Yahoo! постоянно намаляват най-вече заради голямата конкуренция на пазара на онлайн реклама.

В началото на годината съоснователят на Yahoo! Джери Янг обяви, че напуска Управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания.

Откакто основа компанията преди 17 години заедно със своя състудент Дейвид Файло, той натрупа богатство, оценявано от сп. „Форбс“ на над $1 млрд..

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Новият шеф на Yahoo! е бременна!

    Новият шеф на Yahoo! Мариса Майер е бременна! Новината беше съобщена часове след като тя беше назначена на новия си пост, съобщава сп. „Форчъ ...
    18.07.2012
    1 088
    1
  • Yahoo! извади собствен браузър

    Нов участник се включва във войната за популярност сред програмите за сърфиране в интернет. Името му е Axis, разработен е от Yahoo!, а първоначални ...
    24.05.2012
    1 845
    0
  • Yahoo стана сирак. Джери Янг напусна

    Съоснователят на Yahoo Джери Янг обяви, че напуска управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания, предаде А ...
    18.01.2012
    1 411
    0