Last news in Fakti

17 Юли, 2012 09:42 1 076 0

Блондинка от Google оглави Yahoo!

  • yahoo!-
  • яху-
  • google-
  • джери янг-
  • мариса майер
Блондинка от Google оглави Yahoo! - 1
Мариса Майер Снимки: ЕПА/БГНЕС

За генерален директор на Yahoo! бе назначена 37-годишната Мариса Майер, която е кадър на конкурента Google, предаде АП.

Yahoo! е без генерален директор от 13 май т.г. Дотогавашният Скот Томпсън бе уволнен след скандал, след като стана ясно, че няма нужния образователен ценз. За временен генерален директор бе назначен бившият президент на Fox Interactive Media Рос Левинсон, за който се предполагаше, че ще бъде утвърден на поста за постоянно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С оглед на това назначаването на Мариса Майер е донякъде изненадващо. Харизматичната блондинка е завършила Станфордския университет и започва работа в Google веднага след дипломирането си през 1999 г. Допреди да премине в Yahoo!, Майер бе вицепрезидент на Google, като оглавяваше картографския департамент на компанията. За последните 5 г. Майер е петият генерален директор на Yahoo!

През последните години компанията се опитва да увеличи пазарния си дял в условията на страшна конкуренция от Google и Facebook.

През последните няколко години приходите на Yahoo! постоянно намаляват най-вече заради голямата конкуренция на пазара на онлайн реклама.

В началото на годината съоснователят на Yahoo! Джери Янг обяви, че напуска Управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания.

Откакто основа компанията преди 17 години заедно със своя състудент Дейвид Файло, той натрупа богатство, оценявано от сп. „Форбс“ на над $1 млрд..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА