Отидете към основна версия

6 602 8

Руска компания купи Hyundai Electric в България

  • hyundai electric-
  • бизнес-
  • българия-
  • свел груп

Цената по сделката не се съобщава

Снимка: Hyundai Electric

Hyundai Electric & Energy Systems Co. Ltd. продаде българското си дъщерно дружество Hyundai Heavy Industries Co. Bulgaria AD на руската "СВЕЛ Груп". Новината за сделката съобщи германската компания CMS, чието българско представителство е било консултант по сделката.

Hyundai обяви през декември м.г., че търси купувач на завод при цена от 24.5 млн. долара. Финалната стойност на сделката обаче не е обявена, припомня economic.bg.

Като причина за продажбата беше посочено, че компанията продължава с продажбата на чуждестранни активи, за да подобри финансовата си структура.

"Хюндай Хеви Индъстрис Ко." е производител на трансформатори и стъпални регулатори. През 1997 г. компанията приватизира завода на „Елпром-Трафо“ и стана основният притежател на акциите.

Стъпалните регулатори, произвеждани у нас, се изнасят за Русия, Южна Корея, Румъния, САЩ и много други страни в Азия, Европа, Южна и Северна Америка.

Българският завод обаче е в тежко финансово състояние като за 2018 г. отчита спад на приходите и загуба от 2.5 млн. лева.

"СВЕЛ Груп" е водещ производител на електротехническо оборудване - силови и маслени трансформатори, с централа в Екатеринбург.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини

  • Hyundai Electric продава завода си в България

    Южнокорейският производител на електрическо оборудване Hyundai Electric продава завода си в България за производството на трансформатори и регулатори ...
    05.12.2019
    20 416
    73