Отидете към основна версия

2 914 10

Ericsson е пример, че коронавирусът не засяга 5G

  • ericsson-
  • 5g-
  • коронавирус
Снимка: Shutterstock

Ericsson публикува по-добри от очакваните резултати за първото тримесечие поради силното търсене на оборудване за 5G, дори когато коронавирусът нанася масови икономически поражения. Сутринта новината вдигна акциите на шведската телекомуникационна компания с 5%. Това предаде Reuters.

Въпреки че компанията предупреди за предстоящо отслабване на продажбите, резултатите от сряда подчертаха способността на Ericsson да издържи на натиска, свързан с пандемията, която удари много индустрии в световен мащаб. Телекомуникационният сектор е сред малкото, които се наслаждават на нарастващо търсене, тъй като все повече хора работят от домовете си.

„Съществува краткосрочна несигурност около обемите на продажбите поради COVID-19 и макроикономическата ситуация, но при сегашната ни видимост и очаквания нямаме причина да променяме финансовите си цели за 2020-а и 2022-а“, каза в изявление главният изпълнителен директор на Ericsson Борхе Екхолм.

"Последователният ръст на продажбите през второто тримесечие ще бъде по-нисък от нормалния поради прекъсване на веригите за доставки и забавяне на световната икономика", заяви компанията, като добави, че досега няма съществени ефекти върху търсенето на услугите ѝ.

За три години начело на Ericsson Екхолм постигна положителен обрат, подобрявайки печалбите на фона на нарастващото търсене на 5G оборудване от следващо поколение.

Компанията успя да увеличи пазарния си дял в Китай, като победи и финландския си конкурент Nokia за 5G договори с China Mobile, най-голямата телекомуникационна компания в света. В този бизнес Ericsson се състезава и с Huawei.

Въпреки регионалните блокади и икономическата несигурност, свързана с пандемията, капиталовите разходи за 5G оборудване са били устойчива инвестиционна област, като телекомуникационните работници се разглеждат като ключови, отчитат анализатори.

Коригираната тримесечна оперативна печалба на Ericsson нарасна с 30% до 4,6 милиарда шведски крони (455 милиона долара).

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини