22 Април, 2020 13:36 2 886 10

Ericsson е пример, че коронавирусът не засяга 5G

  • ericsson-
  • 5g-
  • коронавирус
Ericsson е пример, че коронавирусът не засяга 5G - 1
Снимка: Shutterstock

Ericsson публикува по-добри от очакваните резултати за първото тримесечие поради силното търсене на оборудване за 5G, дори когато коронавирусът нанася масови икономически поражения. Сутринта новината вдигна акциите на шведската телекомуникационна компания с 5%. Това предаде Reuters.

Въпреки че компанията предупреди за предстоящо отслабване на продажбите, резултатите от сряда подчертаха способността на Ericsson да издържи на натиска, свързан с пандемията, която удари много индустрии в световен мащаб. Телекомуникационният сектор е сред малкото, които се наслаждават на нарастващо търсене, тъй като все повече хора работят от домовете си.

„Съществува краткосрочна несигурност около обемите на продажбите поради COVID-19 и макроикономическата ситуация, но при сегашната ни видимост и очаквания нямаме причина да променяме финансовите си цели за 2020-а и 2022-а“, каза в изявление главният изпълнителен директор на Ericsson Борхе Екхолм.

"Последователният ръст на продажбите през второто тримесечие ще бъде по-нисък от нормалния поради прекъсване на веригите за доставки и забавяне на световната икономика", заяви компанията, като добави, че досега няма съществени ефекти върху търсенето на услугите ѝ.

За три години начело на Ericsson Екхолм постигна положителен обрат, подобрявайки печалбите на фона на нарастващото търсене на 5G оборудване от следващо поколение.

Компанията успя да увеличи пазарния си дял в Китай, като победи и финландския си конкурент Nokia за 5G договори с China Mobile, най-голямата телекомуникационна компания в света. В този бизнес Ericsson се състезава и с Huawei.

Въпреки регионалните блокади и икономическата несигурност, свързана с пандемията, капиталовите разходи за 5G оборудване са били устойчива инвестиционна област, като телекомуникационните работници се разглеждат като ключови, отчитат анализатори.

Коригираната тримесечна оперативна печалба на Ericsson нарасна с 30% до 4,6 милиарда шведски крони (455 милиона долара).


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чипът 666

    5 2 Отговор
    По 5Г ще ви пържи ток, ако не спазвате социалбата дистанция.
  • 2 инженер от Филиповци

    8 4 Отговор
    В БГ болните са малко, щото няма 5G
  • 3 опорна точка

    2 7 Отговор
    Не мога да разбера какъв му е случая на Решеткин, та наигра троловете да плющят : " 5 джи е виновно"? А тролчета изр***мои?
  • 4 Голям Слон

    7 0 Отговор
    ...5g-6g.... А кодекът за гласовата услуга е още 8 kbit/s :-)))) Така и не разбрах коя е онази услуга, която изисква такива трансфери на данни.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 прррц

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Голям Слон":

    услугата е $$$ от твоя джоб към оператора и производителя на нови телефони :)
  • 6 Голям Слон

    2 0 Отговор
    Всеки налива пари в нещо по някакъв начин. Не разбрах защо всичко в сферата се движи привидно напред, а качеството на гласовата услуга остава същото, като технология. Нали и тя е пренос на пакети, т.е. трансфер на данни? Да не говорим, че всъщност качеството й дори пада. Добре, че са алтернативните телефонни услуги, като facetime , viber и други, че да усетим нещо от 21 век.

    Коментиран от #9

  • 7 волен сидеров

    1 1 Отговор
    5джи ШЕ УБИЕ ПЧЕЛИТЕ -както баба Ванга предрече
  • 8 Петков

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Голям Слон":

    Тази услуга няма да бъде за домашно ползване повече от 5% от случаите. Ще се използва в промишлени общо казано приложения. Например професор от София управлява в някоя болница в страната робот, който прави операция. Със сегашната 4Г това е невъзможно, защото има голямо забавяне на сигнала и защото няма никаква надежност. И дето се вика, не премервайте всичко чрез стомаха си.
  • 9 до Голям слон

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Голям Слон":

    Голям, малък, няма значение.
  • 10 PlimP

    0 0 Отговор
    ех Ериксон, ех Сименс и с тях бачкахме яко