Отидете към основна версия

2 794 4

"Топлофикация" прекрати спорен договор по настояване на АОРБ

  • ток-
  • топлофикация

В началото на месец октомври общинското дружество трябваше да започне да продава електроенергия на анонимен търговец на ток

Снимка: БГНЕС

"Топлофикация София" прекрати спорен договор за продажба на ток по настояване на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОРБ), водена от Кирил Домусчиев.

В началото на месец октомври общинското дружество трябваше да започне да продава електроенергия на анонимен търговец на ток по цени, които са със 17% под пазарните в момента, припомня "Блиц". Договорът, сключен още на 16 юли, е бил прекратен и не е влязъл в сила, най-вече заради обществения натиск срещу него.

Сега дружеството ще продава тази енергия на сегмента "Ден напред", където в момента цените са по-високи - между 85 и 105 лв./мВтч.

Тъй като оперативно това изисква повече усилия, а и има голям пазарен риск цените да се понижат при евентуални нови ограничения заради коронавирус, е планирано провеждането на нов търг за дългосрочен договор. Преди това обаче ще бъде направен анализ на пазарната ситуация.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини