Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 23:28 2 785 4

"Топлофикация" прекрати спорен договор по настояване на АОРБ

  • ток-
  • топлофикация

В началото на месец октомври общинското дружество трябваше да започне да продава електроенергия на анонимен търговец на ток

"Топлофикация" прекрати спорен договор по настояване на АОРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"Топлофикация София" прекрати спорен договор за продажба на ток по настояване на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОРБ), водена от Кирил Домусчиев.

В началото на месец октомври общинското дружество трябваше да започне да продава електроенергия на анонимен търговец на ток по цени, които са със 17% под пазарните в момента, припомня "Блиц". Договорът, сключен още на 16 юли, е бил прекратен и не е влязъл в сила, най-вече заради обществения натиск срещу него.

Сега дружеството ще продава тази енергия на сегмента "Ден напред", където в момента цените са по-високи - между 85 и 105 лв./мВтч.

Тъй като оперативно това изисква повече усилия, а и има голям пазарен риск цените да се понижат при евентуални нови ограничения заради коронавирус, е планирано провеждането на нов търг за дългосрочен договор. Преди това обаче ще бъде направен анализ на пазарната ситуация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    в анонимноста има голяма далавера и се обещетява крайния потребител тоест народът

    Коментиран от #3

  • 2 Клик

    18 0 Отговор
    АОРБ и Киро “Джапанката” рекетират търговско дружество с цел запазване монопола на високите цени на тока.Кой управлява тази територия,Киро Домуза или Методиев?
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Анонимен е за да не го рекетират олигарсите монополисти.
    "ОБЩЕСТВЕН НАТИСК"??? ХА-ХА-ХА!!!
  • 4 Ел.Енергия по

    4 0 Отговор
    Времето на бай Тошо- дневна тарифа-1,2ст/ квтч.Нощна- 2ст/ квтч.Без ДДС,такси " пренос- превоз( сега го носят в кофи и бидони! ).Колкото покаже електромера- толкова плащаш.Сега гмеж от нагли търтей,наредени един до друг.Измислиха си и " борса" дори! Държи един офис със десетина компютъра и " купи- продай" а печалбата в джоба.Виртуални трикове- реални милиони в джоба. Същото е със т.н Софийсийска вода-( само името е Софийска,реално е на франсето) .Готови тръби,водата сама се спуска( гравитачен принцип) а франсето от почти 20 г е продава на чифтокопитните столичанье за 2,32 в/ куб.м.Вкючително замерва и топлата,като студена.За целия си кяр,плаща ОГРОМНИ КОНЦЕСИОННИ ТАКСИ: ЦЕЛИ 2(ДВЕ) СТОТИНКИ ЗА КУБ М.Нито бизнес с оръжие,злато,диаманти не носи такива чудовищни печалби- над 1100%.Само при чифтокопитните в бъхарстан е възможно!