Отидете към основна версия

2 667 7

Нова програма стимулира българските стартъпи

  • бфб-
  • стартъп-
  • програма-
  • компании-
  • средни предприятия

Тя е с продължителност 12 месеца

Двадесет компании – стартъпи, малки и средни предприятия, ще могат да се възползват от новата програма на Българска фондова борса (БФБ). Те са избрани като под внимание са взети моделът на компанията, продуктовата му гама, пазарният му дял, бизнес възможностите. Под внимание са взети мениджърският екип, акционерите, както и собствениците на компанията.

„Вследствие на селекцията от близо 1500 избрахме 20 компании, които си заслужава да бъдат показани на публиката и работейки с тях да обменим опит и да покажем как са успели. Мрежата покрива целия спектър от инвеститора до финансови посредници и се надявам скоро да прехвърлим границите на България“, каза по време на представянето на програмата изпълнителният директор на БФБ Маню Моравенов.

В програмата са включени фирми с активи 10 млн. лв. за последните 3 години. Стартъпи със средно ниво на приходи през последните 3 години в размер на 2 млн. лв. Стартиращите компании се развиват най-вече в технологичния сектор. За изминалите 3 години средният им ръст е над 80%-90%, а някои са успели да достигнат и 500%.

В рамките на beamUplabе ще бъдат проведени четири стратегически срещи, на които компаниите ще се запознават с всички възможности за финансиране, така че да могат да инвестират гъвкаво и успешно в бизнес идеите си. По време на срещите те ще обменят опит и най-добри бизнес практики. Ментори ще са висококвалифицирани експерти от партниращите организации и институции, с които ще може да се общува професионално в неформална среда. Първата стратегическа среща ще се проведе на 26 ноември.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Къде да инвестирате спестяванията си

    Несъмнено първият отговор на този въпрос по време на криза винаги е бил недвижимите имоти. Опцията е добра, като се има предвид, че цените в сектора р ...
    12.11.2020
    12 965
    22