Отидете към основна версия

950 1

Делян Добрев: Няма как парното да поевтинее с 10%

  • делян добрев-
  • парно-
  • поевтинее-
  • 10%

Няма как парното да поевтинее с 10% при 9-процентно намаление в цената на газа. Това каза днес пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на нов магазин за български млечни продукти.

„Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Михаил Антонов не е регулатор, но и аз не съм този, който определя,” обясни министърът, изтъквайки, че регулаторът ще определи в крайна сметка цената на парното.

„От следващата година ще купуваме 100% от газа на „Булгаргаз” от „Газпромекспорт”. Какво ще правят другите търговци на българския пазар – това си е тяхна работа”, коментира енергийният министър. Той отбеляза, че няма договор или договори за цената на газа между „Булгаргаз” и „Овергаз”.

„Няма как да има договорки да се избегне конкуренцията, защото „Булгаргаз” е една фирма, която предлага един продукт”, заяви Добрев. Той посочи, че пазарът се либерализира и се дава достъп до мрежата на „Булгартрансгаз“ на всички търговци, които желаят, за да могат и те да доставят.

Делян Добрев потвърди, че държавното предприятие има един единствен договор и той е с „Газпромекспорт”. По неговите думи вече няма да има посредници, докато до края на тази година „Овергаз” е една от фирмите, доставила над 90% от количествата газ за българския пазар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сметки за парното до 100 лв. за ноември

      От 14 декември абонатите на "Топлофикация - София" могат да плащат ноемврийските си сметки. От дружеството са сметнали, че те ...
    14.12.2012
    965
    0
  • Газът евтин, а парното поскъпва

    От Нова година парното може да поскъпне с 0,7 на сто въпреки предстоящото поевтиняване на газа. Това каза пред Дарик заместник-председателят на Асо ...
    10.12.2012
    2 094
    6