9 Декември, 2012 13:23 949 1

Делян Добрев: Няма как парното да поевтинее с 10%

  • делян добрев-
  • парно-
  • поевтинее-
  • 10%

Няма как парното да поевтинее с 10% при 9-процентно намаление в цената на газа. Това каза днес пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на нов магазин за български млечни продукти.

„Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Михаил Антонов не е регулатор, но и аз не съм този, който определя,” обясни министърът, изтъквайки, че регулаторът ще определи в крайна сметка цената на парното.

„От следващата година ще купуваме 100% от газа на „Булгаргаз” от „Газпромекспорт”. Какво ще правят другите търговци на българския пазар – това си е тяхна работа”, коментира енергийният министър. Той отбеляза, че няма договор или договори за цената на газа между „Булгаргаз” и „Овергаз”.

„Няма как да има договорки да се избегне конкуренцията, защото „Булгаргаз” е една фирма, която предлага един продукт”, заяви Добрев. Той посочи, че пазарът се либерализира и се дава достъп до мрежата на „Булгартрансгаз“ на всички търговци, които желаят, за да могат и те да доставят.

Делян Добрев потвърди, че държавното предприятие има един единствен договор и той е с „Газпромекспорт”. По неговите думи вече няма да има посредници, докато до края на тази година „Овергаз” е една от фирмите, доставила над 90% от количествата газ за българския пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    То и бензина не можеше да поевтинее ама от 2.70 стана на 2.40 иди вярвай че лукойл работела на загуба.