Отидете към основна версия

3 127 2

Русия с интерес към приватизацията на БДЖ „Товарни превози”

  • бдж-
  • ржд-
  • товарни превози-
  • приватизация-
  • русия

В днешен материал на руския вестник „Комерсант” със заглавие „Руските железници ще се домъкнат до България”, се съобщава за интерес от страна на Руската Държавна Железопътна Компания (РЖД) към приватизацията на БДЖ „Товарни превози”. Окончателното решение ще бъде взето след анализ доколко са перспективни „международните активи”. Ще бъдат оценявани международните перспективи, възможността за участие в транзитни превози, логистични транспортни коридори, както и конкуренцията при вече съществуващите транспортно логистични решения.

В материала се припомня, че още през лятото БДЖ „Товарни превози” се е продавало за 135 млн. USD, но не е имало интерес от страна на инвеститори, а сега цената е двойно по-ниска. Ако РЖД придобие БДЖ „Товарни превози”, от руския жп превозвач могат да проявят интерес и към подобни активи в съседна Гърция.

От пресслужбата на РЖД отказаха коментар, но неназовани източници от компанията посочват, че руските железници проявяват интерес към всички активи, които са обявени за продажба в Европа, особено в Източна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини