Отидете към основна версия

14 568 30

"Пайнер" спечелили европроект за 2 милиона лева

  • пайнер-
  • евросредства
Изпълнители на "Пайнер"

Музикалната компания "Пайнер" е спечелила почти 2 млн. лева европейско финансиране.

"Пайнер Медиa" ООД, собственик на телевизия „Планета”, е одобрена и ще получи 1 918 233 лв. като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" за популяризиране на поп-фолк музиката (популярна с наименованието "чалга") не само у нас, но и на международните пазари.

От справка в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС става ясно, че безвъзмездната финансова помощ за „Пайнер“ е близо 2 млн. лева. Останалите пари (1.2 млн. лева) компанията трябва да си осигури сама. От фирмата все още не са получили средствата, но плащанията предстоят.

“С реализирането на настоящия проект „Пайнер Медиа” ООД цели да постигне устойчив икономически растеж и запазване на лидерската си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия “Планета” се излъчва. Чрез повишаване качеството на предлагания продукт „Пайнер Медиа” ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика”, се посочва в описанието на проекта.

Основател и собственик на „Пайнер” е Митко Димитров, който на предпоследните местни избори оглави листата на ГЕРБ в Димитровград, но после се отказа от политическа дейност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини