Last news in Fakti

15 Януари, 2013 10:48 14 498 30

"Пайнер" спечелили европроект за 2 милиона лева

  • пайнер-
  • евросредства
"Пайнер" спечелили европроект за 2 милиона лева - 1
Изпълнители на "Пайнер"

Музикалната компания "Пайнер" е спечелила почти 2 млн. лева европейско финансиране.

"Пайнер Медиa" ООД, собственик на телевизия „Планета”, е одобрена и ще получи 1 918 233 лв. като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" за популяризиране на поп-фолк музиката (популярна с наименованието "чалга") не само у нас, но и на международните пазари.

От справка в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС става ясно, че безвъзмездната финансова помощ за „Пайнер“ е близо 2 млн. лева. Останалите пари (1.2 млн. лева) компанията трябва да си осигури сама. От фирмата все още не са получили средствата, но плащанията предстоят.

“С реализирането на настоящия проект „Пайнер Медиа” ООД цели да постигне устойчив икономически растеж и запазване на лидерската си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия “Планета” се излъчва. Чрез повишаване качеството на предлагания продукт „Пайнер Медиа” ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика”, се посочва в описанието на проекта.

Основател и собственик на „Пайнер” е Митко Димитров, който на предпоследните местни избори оглави листата на ГЕРБ в Димитровград, но после се отказа от политическа дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    1 1 Отговор
    Ужас... ;(
    Да бяха отворили бардак, повече смисъл щеше да има /съдейки по изкуствения "продукт", който се предлага от този бранш/.
  • 2 Кофти

    1 1 Отговор
    О, БОЖЕ, ДА ВЯРВАМ ЛИ НА ОЧИТЕ СИ!!?!!?!! :/
  • 3 Иван Иванов

    1 1 Отговор
    Гнусна чалга!!!
  • 4 M1M-1

    1 1 Отговор
    Защо не се промотират българския фолклор или някакви културни ценности напр.?!? Държавата защо не помогне на тези отрасли – да се възродят читалищата, младежките центрове, българската култура и традиции? Или отново мафиоти се добраха до парите? Но този път хора, с гнусна „музика” и дела... /ест., които имат и без друго много пари, и ми е чудно защо кандидатстват въобще по подобен проект/.

    Аз не искам България да бъде промотирана чрез гнусна чалга и изкуствени жени, пеещи по белю!!!
  • 5 дада

    1 1 Отговор
    Хайде сега мощно инвестиране в силикон.Пластичните хирурзи ще ударят джакпота хахахахах
  • 6 евтина цигания

    1 1 Отговор
    А какво всъщност е Пайнер - копие на това което правиха сърбите преди 20 години в Гранд продакшън.
  • 7 Хрисимир Йоцов

    2 1 Отговор
    Явно никой не ще да разбере че се инвестира в циганизацията на България.Каквато базата за сравнение,такива и следващите поколения!Не народ а мърша беше казал Славейков!
  • 8 Хрисимир Йоцов

    2 1 Отговор
    Явно никой не ще да разбере че се инвестира в циганизацията на България.Каквато базата за сравнение,такива и следващите поколения!Не народ а мърша беше казал Славейков!
  • 9 "Боже, пази България" ...

    3 1 Отговор
    Колкото по-прости станат хората, толкова по-лесно и манипулирано ще бъдат управлявани. Сами виждате: образование, култура и стремеж сред младите – много ниски; демографски прираст – отрицателен /но не и циганския/; стимулиране именно раждаемостта на този етнос /потенциални и реални гласоподавате, при това наброяващи почти 1 млн. от населението на BG/; не на последно място по значение – стимулиране на някаква безкрайно безсмислена „музика”, в която основната заложена маркетингова цел е изкуствени голи мутреси да привличат внимание /„пеейки” по бяло и показвайки силикон/, което от своя страна провокира единствено разврат, безумно просто поведение и побоища.
  • 10 ААА

    2 1 Отговор
    Ужас и безумие!!!
    Безумие и ужас!!!
  • 11 5а4а

    1 1 Отговор
    Е да, освен БДЖ да се печелят проекти за саниране на стари селски ЖП гари, където местното население едвам достига до 100 души, сега и чалгията ще развиват. Честито на данъкоплатците!
  • 12 Иван Белев

    0 1 Отговор
    жик-так.......
  • 13 ChalgaKiller

    2 1 Отговор
    Тези нормални ли са изобщо!!!
  • 14 mel0n

    1 1 Отговор
    Днес да не е 1 /първи/ Април?
  • 15 Димитър Иванов

    1 3 Отговор
    Честито на Пайнер!аз съм музикант не съм към пайнера.НО.Спрете бе хора да завиждате,щом могат евала.Направете и вие като тях.Даже се учете от тях.Народа го е казал с поговорка.Който работи ще яде,който не работи няма да яде..........
  • 16 Димитър Иванов

    1 2 Отговор
    И да добавя още нещо към коментара си.В целият свят всички знаят за поп-фолка.Гордейте се с това.А не да пишете глупави коментари.Бъдете като чужденците.И взимайте пример от тях................

    Коментиран от #17

  • 17 сф

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Димитър Иванов":

    и що да се гордея с чалгата ве ... я идете се самоубийте!
  • 18 хитлер

    1 1 Отговор
    браво на пайнер,могат хората и знаят как да се оправят.защо ревнаха "хората на културата" сега? защо не взеха да кандидатстват когато беше момента а сега реват-ми да ревът,нещо ново да са направили тези "хора на културата" само ревът-чалгата това чалгата онова,ами бъдете като тях-РАБОТЕТЕ а не само да лежите на прашасалите си лаври и да плюете...и още нещо-не слушам чалгата /просташката/ нито българската музика с малки изключения защото и тя е просташка повечето-"ти не можеш да ме спреш да танцувам цяла нощ"и "дим да ме няма" ами тъпи песни са.никой не ангажирам с мнението си и чакам да почнат тъпите коментари спрямо моя
  • 19 Николай

    1 1 Отговор
    Така ще затвърдим на запад фантастичният си имидж: мъжете със стайлинг на гангстери, жените на проститутки.
  • 20 joro

    0 1 Отговор
    ЯКО ПОРНО ЩЕ ИМА НЕМА ДА СЕ ПЛАШИТЕ...........
  • 21 ков4ега

    0 0 Отговор
    ами как няма да ги одобрат кат евродопутати си ги пора4ват колко е....не е паднало паинер сие легален скапо платен клуб на проститутките ко ми се прават тея евродепутки
  • 22 123

    0 0 Отговор
    Брех, някой "умен" чалгар яко дава "-" - си на всички толкова смислени и вярни коментари! Вкл. и на онзи, който предлага развитие на българския фолклор и традиции, и презентирането на BG именно не чрез изкуствествени жени, пеещи по бельо!!! Смятайте за каква циганизация говорим вече, след като има скачащи застъпници не за българското, а за някаква абсолютно безсмислена и извратена от голотии и прости текстове "музика"!

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "123":

    И аз това гледам , някое болно мозъче бая минуси е нацвъкало.
  • 24 MB W126 300SEL

    1 1 Отговор
    Един народ, който слуша чалга не може да бъде народ!
  • 25 zet

    4 1 Отговор
    А "Комиците" по-добри ли са? Чалгата е навсякъде вече в Бг! Тя продава и носи $$$.
  • 26 Димитър Иванов

    0 0 Отговор
    Еееееееее,ето.Зависта няма почивен ден.Ама защо се чудя?след като в чужбина като ме питат от коя държава си?аз им отговарям гордо от България,но те са останали с лощо впечатление за съжаление.Именно заради,корупцията,зависта,и сяички лощо неща който се случват за съжаление в България,не казвам че при тях е по различно,но е по-хубаво понеже всички хора са реалисти,не могат да черното да кажат бяло.И в живота,самото ежедневие и всичко останало е подредено понеже спазват всички 10-бижи заповеди.Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от египетската земя ...
    да нямаш други богове, освен Мене.
    Не си прави кумир и никакво изображение...
    Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог...
    Помни съботния ден, за да го светиш...
    Почитай баща си и майка си...
    Не убивай.
    Не прелюбодействувай.
    Не кради.
    Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
    Не пожелавай нищо, което е на ближния ти
    Не пожелавай дома на ближния си...
  • 27 Димитър Иванов

    0 0 Отговор
    Еееееееее,ето.Зависта няма почивен ден.Ама защо се чудя?след като в чужбина като ме питат от коя държава си?аз им отговарям гордо от България,но те са останали с лощо впечатление за съжаление.Именно заради,корупцията,зависта,и всички лощи неща който се случват за съжаление в България,не казвам че при тях е по различно,но е по-хубаво понеже всички хора са реалисти,не могат да черното да кажат бяло.И в живота,самото ежедневие и всичко останало е подредено понеже спазват всички 10-бижи заповеди.Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от египетската земя ...
    да нямаш други богове, освен Мене.
    Не си прави кумир и никакво изображение...
    Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог...
    Помни съботния ден, за да го светиш...
    Почитай баща си и майка си...
    Не убивай.
    Не прелюбодействувай.
    Не кради.
    Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
    Не пожелавай нищо, което е на ближния ти
    Не пожелавай дома на ближния си...
  • 28 пей сьрце

    0 0 Отговор
    поне ги вложете в клипове на ивана емилия глория тони дачева нелина а на другите от снимката им отпуснете парички за още силикон и надути джуки вай-вай
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.