Отидете към основна версия

1 954 2

Съдът спря отнемането на лиценза на "Лукойл"

  • отнемане-
  • лиценз-
  • агенция "митници"

Софийският административен съд спря изпълнението на заповедта на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза на петролно-складовата база "Илиенци", собственост на "Лукойл България", съобщи БНТ. Самото дело по същество обаче ще бъде гледано по-късно.

Вчера от митниците съобщиха, че отнемат лиценза за данъчен склад на основния продуктопровод на "Лукойл" до Илиенци и още 6 складови бази. Причината - открити от митниците нарушения в монтажа на измервателните уреди, както и намерените връзки, които заобикалят уредите. Според запознати, разглеждането на жалбата на "Лукойл" е станало безпрецедентно бързо.

Междувременно стана ясно, че уволнените ръководители на Бургаската митница ще обжалват в съда образуваните срещу тях дисциплинарни производства. Те бяха освободени след проверка на отдел "Вътрешни разследвания" на Агенция "Митници". В дисциплинарните производства срещу тях е посочено, че са създали предпоставки за манипулиране на данните, които се предават от измервателните уреди на нефтобазата "Росенец" към митниците и НАП.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини