23 Април, 2013 21:45 1 955 2

Съдът спря отнемането на лиценза на "Лукойл"

  • отнемане-
  • лиценз-
  • агенция "митници"

Софийският административен съд спря изпълнението на заповедта на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза на петролно-складовата база "Илиенци", собственост на "Лукойл България", съобщи БНТ. Самото дело по същество обаче ще бъде гледано по-късно.

Вчера от митниците съобщиха, че отнемат лиценза за данъчен склад на основния продуктопровод на "Лукойл" до Илиенци и още 6 складови бази. Причината - открити от митниците нарушения в монтажа на измервателните уреди, както и намерените връзки, които заобикалят уредите. Според запознати, разглеждането на жалбата на "Лукойл" е станало безпрецедентно бързо.

Междувременно стана ясно, че уволнените ръководители на Бургаската митница ще обжалват в съда образуваните срещу тях дисциплинарни производства. Те бяха освободени след проверка на отдел "Вътрешни разследвания" на Агенция "Митници". В дисциплинарните производства срещу тях е посочено, че са създали предпоставки за манипулиране на данните, които се предават от измервателните уреди на нефтобазата "Росенец" към митниците и НАП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уйо

    1 0 Отговор
    Е, вие какво очаквахте, това е българския съд. Утре очаквайте масов убиец с мноооого пари да бъде обявен за невинен.
  • 2 ivaylo mihaylov

    1 0 Отговор
    Но ако някой сиромах заобиколи електромера или водомера,за да има ток и вода поне, ще го осъдят веднага. Тези си правят селски гаври на високо ниво. И после защо никой не иска да инвестира тук, с какъв акъл някоя фирма ще дойде и да се трепе тук,като няма никаква защита на правата. Толкова демонстративно се прави,че направо отвръщава. Цената на горивото си стои висока и никакви резултати от години.