Отидете към основна версия

2 472 5

Пак драми с директора на ДКК, престоял по-малко от месец на поста си

  • корнелия нинова-
  • дкк-
  • борд на директорите

Решението е на управляващите

Снимка: БГНЕС

Сменят директора на Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщи БиТиВи.

По тяхна проверка от 8 март в Министерството на икономиката и индустрията (МИИ), оглавявано от вицепремиера Корнелия Нинова, са започнали действия за промяна в начина на представляване на Държавната консолидационна компания. Има документи, внесени в Търговския регистър. Основната промяна е смятана на изпълнителния директор Михаил Кумчев, който беше назначен само преди около месец.

Кумчев остава в петчленния Съвет на директорите (СД) но излиза от тройката която представлява дружеството, в системата на което са компании като "Кинтекс", "ВМЗ Сопот", "Ел Би Булгарикум" и др.

На негово място с решение на Съвета на директорите е избрана Смиляна Николова Нитова - Кръстева, която до този момент също е била част от борда. По време на заседанието Кумчев не присъства по уважителни причини.

Повишен е Ивайло Лилов, който от обикновен член на борда става заедно с Нитова - Кръстева и Таня Митова представител на ДКК. Промените все още не са вписани от Търговския регистър, тъй като не е представена декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов договор в компанията.

Малко по-късно от Министерството на икономиката обявиха, че не се сменя ръководството на Държавната консолидационна компания. Съставът му е същият.

От ведомството уточняват, че се прави промяна в разпределението на функциите между членовете вътре в Борда на директорите.

Членът на Съвета на директорите с представителни функции става изпълнителен директор, а изпълнителният директор остава само член на съвета.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини