Отидете към основна версия

3 652 33

Ето какъв бизнес ще развива Индия в Русия

  • индия-
  • русия-
  • фармация-
  • бизнес

Индия ще изнася лекарства произведени на руския пазар

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индия възнамерява да развие фармацевтичния бизнес в Русия, включително възможността за развитие на доставките на лекарства, произведени в Руската федерация, в Африка и Азия. „Въпросът ще бъде детайлно обсъден на специализирана конференция на производителите на фармацевтичната индустрия, която ще се проведе на 20 юли“.

„Надявам се, че ще успеем успешно да развием двустранни бизнес отношения и да изградим повече предприятия, които не само да търгуват с Русия и страните от ОНД, но и да изнасят лекарства от Русия в африканските страни. Това е нашето общо бъдеще", каза Сами Котуани, ръководител на индийският бизнес алианс и добави: „Нуждаем се от подкрепата на руското правителство и руския пазар, за да ускорим процеса. Още на 20 юли ще се проведе голяма руско-индийска конференция на фармацевтичния бизнес. Иска ми се да вярвам, че ще има напредък“.

Бизнесменът добави, че в новите условия, когато европейските пазари са отрязани за редица руски компании, "успешните руски бизнесмени трябва да помислят за разширяване на производството" в други региони. „При новите условия индийският пазар ще се отвори за тях, което означава достъп до южноазиатския регион. И защо трябва да мислите само за един милиард души, живеещи в Европа и Америка? В крайна сметка можете да обърнете внимание на останалите 6 милиарда от други страни“, каза Kotwani.

"Индийците вярват, че ако една врата е затворена, други се отварят. Да, Европейският съюз затвори вратата си, но вратите се отвориха към Индия, Китай, Иран, Турция", заключи той.

Темата за увеличаване на двустранната търговия, включително чрез увеличаване на доставките на фармацевтични продукти за Русия, беше обсъдена по телефона в началото на юли от лидерите на Руската федерация и Индия Владимир Путин и Нарендра Моди.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.

Свързани новини