Last news in Fakti

10 Юли, 2022 09:41 3 644 33

Ето какъв бизнес ще развива Индия в Русия

  • индия-
  • русия-
  • фармация-
  • бизнес

Индия ще изнася лекарства произведени на руския пазар

Ето какъв бизнес ще развива Индия в Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индия възнамерява да развие фармацевтичния бизнес в Русия, включително възможността за развитие на доставките на лекарства, произведени в Руската федерация, в Африка и Азия. „Въпросът ще бъде детайлно обсъден на специализирана конференция на производителите на фармацевтичната индустрия, която ще се проведе на 20 юли“.

„Надявам се, че ще успеем успешно да развием двустранни бизнес отношения и да изградим повече предприятия, които не само да търгуват с Русия и страните от ОНД, но и да изнасят лекарства от Русия в африканските страни. Това е нашето общо бъдеще", каза Сами Котуани, ръководител на индийският бизнес алианс и добави: „Нуждаем се от подкрепата на руското правителство и руския пазар, за да ускорим процеса. Още на 20 юли ще се проведе голяма руско-индийска конференция на фармацевтичния бизнес. Иска ми се да вярвам, че ще има напредък“.

Бизнесменът добави, че в новите условия, когато европейските пазари са отрязани за редица руски компании, "успешните руски бизнесмени трябва да помислят за разширяване на производството" в други региони. „При новите условия индийският пазар ще се отвори за тях, което означава достъп до южноазиатския регион. И защо трябва да мислите само за един милиард души, живеещи в Европа и Америка? В крайна сметка можете да обърнете внимание на останалите 6 милиарда от други страни“, каза Kotwani.

"Индийците вярват, че ако една врата е затворена, други се отварят. Да, Европейският съюз затвори вратата си, но вратите се отвориха към Индия, Китай, Иран, Турция", заключи той.

Темата за увеличаване на двустранната търговия, включително чрез увеличаване на доставките на фармацевтични продукти за Русия, беше обсъдена по телефона в началото на юли от лидерите на Руската федерация и Индия Владимир Путин и Нарендра Моди.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да...

    40 7 Отговор
    Индийците били по умни от европейците.
  • 2 Хихихи..

    37 5 Отговор
    Россия,Индия,Китай..Пък Запада - by by..
  • 3 Така така

    39 8 Отговор
    ..."Индийците вярват, че ако една врата е затворена, други се отварят. Да, Европейският съюз затвори вратата си, но вратите се отвориха към Индия, Китай, Иран, Турция", заключи той." А сега питам, кой си направи харакири?
  • 4 Браво

    30 2 Отговор
    На индийците! Затова зеления си отзова посланика!
  • 5 Баш майстора

    35 6 Отговор
    А какъв бизнес ще развива Ганьо?? Някой джендър задава ли го тоя въпрос? Гей съюза се разпада. Ганьо пак на село се връща и хваща мотиката, иначе ще рупа санкции
  • 6 Русия внасяше почти на 100% от лекарства

    11 27 Отговор
    та . Сега щом и индийците ще правят заводи, можете да разберете колко е развита втората ви родина !

    Коментиран от #10, #31

  • 7 Прав е човека

    29 2 Отговор
    Цитат.. И защо трябва да мислите само за един милиард души, живеещи в Европа и Америка? В крайна сметка можете да обърнете внимание на останалите 6 милиарда от други страни“, каза Kotwani.... Евразия ще се възроди с пълна сила а Индия след като направи сделка за над 25 милиона долара с Русия и я плати в юани за да избегне сакциите показва, че се движи в правилната посока и е надежден партньор. Европа се самозатрива, което е ефекта на бумеранга. А сега ривете....
  • 8 Интересно....

    23 3 Отговор
    Богатите европейски държави са в колапс и се връщат в ерата на дърва и въглища, глад и мизерия а бедните запълват вакума с нови сделки, отваряне на производства и растеж. Европа се простреля в корема и сега кърви болезнено и изпада в несвяст.
  • 9 И не само

    21 5 Отговор
    Индия ще сключи сделки в всички сектори и ще се превърне в дългосрочен партньор на Русия след като предлага пазар и гарантирано заплащане. А тия със санкциите ще клепат с очи и мигат на парцали...

    Коментиран от #14

  • 10 Мишел

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "Русия внасяше почти на 100% от лекарства":

    Изглежда не си наясно, че нито една от така наречените развити западни държави- САЩ, Англия, Германия, Франция, ... нямат заводи за синтезиране на лекарствени субстанции и за получаване на антибиотици. Внасят ги от Индия и от Китай.
    Това означава, че Индия и Китай могат да блокират ефективно цялата фармацевтична промишленост на тези държави. При пандемията К-19 вече се получи сериозна криза с лекарства.
    Русия има заводи за синтез на лекарствени субстанции и антибиотици. Купува и създава нови технологии, за да не зависи от никого при криза.
    Русия прави същото в много области и е единствената държава в света, която от години всеки месец пуска по 10-20-30 нови заводи.

    Коментиран от #16, #24, #26

  • 11 В.В.П.

    4 0 Отговор
    Файьър е готов с 2 млд ваксини Универсални .Ще избият към 1/2млд..
  • 12 Бай Яни

    5 8 Отговор
    Кякво разбрахме,че в руссия няма изградена аптечна верига. Или чак сега индииците щели да развият този бизнес,🤔😃😃😃😃😃😃
  • 13 В.В.П.

    16 4 Отговор
    Рф обръща целия си потенциал и ресурс към БРИКС, ШОС,Африка Америка,,За Европа ,ако плати предварително в Руски банки..Щото са крадливи ,ромляни .

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    9 5 Отговор
    СЛЕД ТРИ ВЕКА РУ.ТЕ СИ НАМЕРИХА ИСТИНСКИТЕ РОДНИ БРАТЯ И ДОВЕДЕНИТЕ ИМ ЧАЙНИЦИ👍
  • 16 Бай Яни

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Мишел":

    😃😃😃😃расмя ме бре маимуноподобен😃😃😃аман от прости ама нечовешки прости Ора🤪🤪🤪🤪по голям виц от това не бях чел.
  • 17 ООО ВРЕМЕНА ООО НРАВИ

    10 10 Отговор
    РУ.ТЕ СМЕНИХА ЧЕРВЕНАТА ПЕТОЛЪЧКА НА ЧЕЛОТО С ЧЕРВЕНА ТОЧКА👍
  • 18 !!!?

    8 3 Отговор
    А какво е пречело до сега на индиеца да търгува с Россия !? Илиза че Россия е била наложила санкции на Индия !!!?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 оня с коня

    10 12 Отговор
    Кой спира Русия да си продава Лекарствата в Азия и Африка- в Китай- най-приятелската Й държава,в Сирия,в Иран ли или в Турция ,та е заритала Индия да й става търговски посредник?Неее,нещата са съвсем Други- Русия иска ДА ЗАОБИКОЛИ ЕМБАРГОТО на Стоките си наложено от Запада и разчита ТОЧНО ИНДИЯ да ги пласира където успее на Западните пазари защото освен Долари и Евро други Валути НЕ Й ВЪРШАТ Работа!Естествено и Обратната връзка не е за подценяване,т.е. Внос на Западни стоки ЧРЕЗ Посредника Индия.И да е ясно на Творците на подобни русофилски статии в които се описва "Световното търсене" на Руски стоки и как Глупавия Запад ще "накриви капата" на Мощната Икономически русия,която освен всичко си е и "Самодостатъчна":...абе Вие на Краставичари Краставици ли сте тръгнали да продавате?+!
  • 22 Как

    7 8 Отговор

    До коментар #13 от "В.В.П.":

    Ми не ги ли е срам да признаят че не са имали фармация и да канят индианците да им произвеждат лекарства?Велика страна.....
  • 23 И ще им

    4 2 Отговор
    произведе индийци!
  • 24 Хи хи хи

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "Мишел":

    Пич ти строши тъпомера бре, може ли толкова да си объл ?!
  • 25 Щсдд

    8 6 Отговор
    В Индия има най- евтината работна ръка,ако руснаците започнат да работят за индийците не говори добре за Русия.

    Коментиран от #28

  • 26 Истината

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Мишел":

    Работя в най големия завод за синтезиране на лекарства в света! В Германия! Не пишете глупости неверни друже

    Коментиран от #27

  • 27 Мишел

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Истините ти винаги са лъжи. Личи ти липсата на образование.
    Напиши името на завода и града, в който се намира.

    Синтезите на субстанции във фармацевтичната химия не се правят в Европа, защото получените субстанции ще са стотици и хиляди пъти по скъпи от тези в Азия.
    Причината е, че при тези технологии в ЕС има жестоки изисквания за безопасно отстояние до близките населени места и още по трудно изпълними изисквания относно пречистването на отделящите се газообразни, течни и твърди отпадъци.

    Коментиран от #29

  • 28 Мишел

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "Щсдд":

    Зависи какво работят руснаците за Индия.
    Явно не знаеш, че през 2019 Русия сключи договор с Индия да построи 20 двадесет ядрени реактора - хилядника в няколко АЕЦ.
  • 29 Браво

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Мишел":

    Мишел! Абсолютно си прав/а! Що се занимаваш с такива, където разбират от лекарства само, когато ги гълтат? Не ги коментирай, нито ще те разберат, нито ще се научат! Не можеш да си вечно Кирил и Методий!
  • 30 Що така бе?

    3 1 Отговор
    В коментарите, ясно се вижда, че масата от коментиращите не правят разлика между субстанции и лекарства! Първо си изяснете за какво става реч и тогава се правете на разбирачи! Що така бе?
  • 31 Пилот

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Русия внасяше почти на 100% от лекарства":

    Нека те питам само едно въпросче - ти някога ходил ли си в Русия, или като всеки невеж български дървен философ, говориш каквото си чул оттук-оттам, или каквото си прочел из накъсаните и закачени на пирона вместо тоалетна хартия вестници във външната ти тоалетна ?!
    Според мен, ако въобще някога си излизал от БГ, то е било, за да робуваш по Европата - да кормиш риби, да скубеш кокошки, да береш не-нам-кво-си и прочее престижни дейности....
  • 32 Денис

    1 2 Отговор
    На всезнайковците ,-знаете ли кой държи генериката на лекарствата-не е Индия и Китай,още по малко Рашастан!

    Коментиран от #33

  • 33 Не си познал

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Денис":

    Не знам кой какво "държи", ама повечето "генерици" са произведени от Индийски компании. В САЩ ги дават с рецепта, а хората си купуват и от "онлайн аптеки" които са всички в Индия.